lose podnosim voznju...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ivan2505
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 27, 2011 10:51 pm

lose podnosim voznju...

Post od ivan2505 »

mozda je moj problem neobican, ali za mene je ozbiljan. naime, izuzetno lose podnosim voznju, ali iskljucivo ako sam putnik. kada ja vozim nemam bas nikakvih tegoba. vozio sam i po 900 km u komadu bez problema. danju, nocu, po planinama, ravnicama, po auto putevima, serpentinama... i nisam imao nikakve probleme. ali, kada me neko drugi vozi, pa cak i na malim distancama, odmah osecam mucninu, glavobolju, povraca mi se, oteknu mi ceoni sinusi... znam da su tablete za putovanje resenje, ali zaista ne mogu stalno da ih pijem, jer mi trebaju i kada treba da me prevezu svega desetak minuta... svaki savet je dobrodosao...
milica m
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: lose podnosim voznju...

Post od milica m »

Isto je i kod mene. Kad ja vozim milina, a kad me neko vozi duze od 5min posle sam bukvalno bolesna. :roll: Nemam resenje osim da ja vozim, i na porodjaj sam se sama odvezla.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: lose podnosim voznju...

Post od tamaraft »

Zeludac da nikad nije prazan, trudite se da ne jedete hranu koja se dugo vari i stvara kiselinu!

Izgebavajte da chitate ili gledate u nesto sitno dok ste putnik a ne vozac,
uchestvujte aktivno u voznji,
gledajte uvek u daljinu,
proverite dioptriju,
i dok sedite u kolima trudite se da su mishici trbusnog zida zategnuti!

Nekada su pametne zene sa decom taj problem resavale tako shto su im stavljale dnevne novine, onako chvrste i samo savijene na pola (Politika posebno zbog broj alistova) od karlice do grudi, uvuchete u kaish pantslona pa gore do grudi dokle stignu i tako ne dozvoljavaju da se savije i opusti trbusni zid! Secam se da sam mislila da novine imaju magicnu moc :)

A dramimini nisu sjajno resenje posebno ako se desi da morate da vozite posle par sati o d uzimanja dramamina!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori