Loš vid, nesrećan život?!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

last
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2011 4:11 pm

Loš vid, nesrećan život?!

Post od last »

Imam 28 godina
visok 1,95 cm
težak 110 kg, nikakav izgled, ni snaga....
nosim sočiva i dioptrija mi je u minus...

Prepreka ka jačanju i oblikovanju tela jeste bolest koju imam u oku - miopna degeneracija. Pacijent ne sme da se fizički opterećuje i da boravi u sauni, jer to dovodi do pogoršanja centralnog vida (veće zakrivljenje slike i totalnog slepila). Ta bolest se ne leči laserom, u svetu još nije poznat uzrok nastanka i način izlečenja, na žalosti se ne može ni zaustaviti kvarenje vida koje se pogoršava za dioptriju na godinu dana, samo se može usporiti proces propadanja oka terapijom: zelenim povrćem i vitaminom "Makulin". Ali šta je tu je... samo ne želim da mi to sprečava avanture u živutu..... želim da imam vitko telo, želim da se zaposlim da zarađujem, da mogu da izlazim da se provodim, da širim krug prijatelja, da imam devojku/ženu i razvijam porodicu!

Držim dijetu godinu dana ali ne vredi... 110kg i dalje, stomak veći, zato u vezi nakada nisam bio niti mogao da steknem neka iskustva, jer od svake devojke dobijao primedbu u vezi mog izgleda i takav ne dolazim u obzir "pali dečko" "smršaj" itd.... isto da bi mogao da se oženim moram se pokazati da sam fizički sposoban da nešto uradim jer svaka želi jakog muškarca, takođe i finanskijski stabilnog!

Još živim sa roditeljima koji imaju slaba primanja. Najviše što mi je bitno da se zaposlim i zrađujem. Ali ovako sa završenom srednjom teško mogu pronaći kancelarijski posao, osim rad po magacinima da secam teret ili negde da kopam kako bi zaradio neku siću i preživeo... e da ne bi od toga izgubio vid: Zanima me, da li osim teretane i sklekova, postoji neki drugi način da se oblikuje telo i ojača dovoljno za određene fizičke poslove, tako da kasnije kroz npr 3-4 godine ne budu opterećenje za telo koje bi moglo dovesti do kvarenja vida kod osobe sa miopnom degeneracijom?

Hvala.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: Loš vid, nesrećan život?!

Post od Shomy »

Dijeta koju ste drzali ocigledno nije bila dobra.S obzirom na trenutnu telesnu masnu,a imajuci u vidu i bolest od koje bolujete rekao bih da trenutno dolazi u obzir laksa fizicka aktivnost.
Znaci sto vise setnje,brza setnja,lagane vezbice i OBAVEZNO DIJETA.Kasnije kako budete gubili na masi,treba prilagodjavati fizicku aktivnost,odnosno istu pojacavati.
Za pravu dijetu obratite se nutricionisti i konsultujte se sa strucnim licem oko nekih vezbica,sa nekim profesorom fizickog,trenerom ili slicno.
Vazno je da Vam dijetu odredi strucno lice,koje ce Vas uvesti u pricu koje namirnice da kombinujete,sta sme,a sta ne itd.U principu takva dijete nece biti previse restriktivna,obezbedice sve hranljive potrebe koje organizam ima i dovesce do laganog gubljenja u kilazi.
Na pocetku sve ovo mozda bude tesko,ali brzo cete se navici i to ce preci u rutinu.
Nemojte gledati kako Vam zivot prolazi i biti nezadovoljni,predzmite mere da to sredite.
Imate znazan motiv ostalo je na Vama.
last
Novi član
Novi član

Post od last »

Shomy napisao:Dijeta koju ste drzali ocigledno nije bila dobra.
A jer može biti da mi je takav metabolizam i ne mogu da smršam?
last
Novi član
Novi član

Post od last »

Samo me brine budućnost, skoro svi moj drugovi (jaki, zdravi) se oženili, a ja bi nekoj mogao biti nesposoban muž, npr neću imati snage da pri useljenju/iseljenju nosim nameštaj i druge kućne teže uređeaje kao veš mašina, televizor, i to se pokvari i mora da se nosi na servis... zatim za jelo mora nekad da se nabavi krompir, luka, brašno i to u džak, da se ima... ko će to sve da seca? Žena? Heh... baš neka sanja da nađe retardiranog muža i da se maltretira oko njega čitavog života! Ajd drugo je kada se uda za zdravog, posle mu se desi nešto i ostane paralizovan ili slep. Onda ona šta će, ostavi muža ili ga zadrži iz nekog poštovanja prema njegovoj familiji, ali u takvom slučaju gledaće da forsira sposobne komšije.....
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ne postoji takav metabolizam usled koga se ne moze smrsati.Nema potrebe da to radis sam,kada mozes da dobijes strucnu pomoc koja se ne placa.
Rekao bih da ovo sto si napisao nije relano.Ja ne gledam stvari tako.Zena ne trazi muza da bi joj sluzio kao nosac tereta.Rekao bih da sebe dozivljavas kao teskog invalida,sto ja ne mislim.Mozda treba da razgovaras i sa psihologom koji ce ti pomoci da shvatis neke stvari,da isguras teske trenutke.
Obavezno otidji kod nutricioniste i bavi se lakom fizickom aktivnoscu.Ukoliko budes dosledan sigurno ces resiti problem.
Korisnikov avatar
akim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 18, 2011 10:12 am

Post od akim »

Poz svima! :D

Citam nesto i vidim ovu temu... zanimljivo je da fizicko opterecenje moze kvariti vid :( Ujak od jednog mog prijatelja je oftamolog i raspitao sam se u vezi ove vrste bolesti.... Kaze da osoba sa mijopnom degeneracijom nesme da podize teret (tegove), ni da se napreze (trbusnjaci, sklekovi) . Sme trcati, razgibati se slobodno imati redovan sex (izbegavati misionarski polozaj - polozaj odozgo)

A ti imas problema sa vidom i mislis da ne mozes pronaci partnerku kakvu zelis... Vidi, da bi bio u vezi (nebitno, imao-nemao iskustva u ljubavi i sexu) moras biti jako privlacan curama, da bi te zadrzale!

-losa vest- nazalost, bez tegova ili nekim drugim fizickim opterecenjem, izgled ne mozes dovesti dotle da imas misicavo telo...
-dobra vest- ne opterecuj se izlgedom. Sigurno si vidjao buce :) kako setaju zgodne cice? Potreban curama mlad, lep, zgodan, fin decko - je proslost, a danas samo izgovor kod vecine devojka da bi pokrile razlog zasto su u vezi sa "ludim" momkom koji je pod kintom, ima besna kola, tako da ne bi drugima u ocima bile sponzoruse, plitke, lake itd. Nijedna cura ne zeli da joj zivot bude dosadan svaka zeli da se smeje i da se provodi. Zato brate, poradi na spici (da znas sta da pricas curi da bi je zabavio i nasmejao) i treba ti posao, jer provod kosta! Sa srednjom, jeste tesko da imas kancelarijski posao (iako si npr dobar sa kompjuterom), a bolest oka te sprecava da radis teske fizicke poslove... sto se negde ne potrudis da budes npr trgovac u nekoj radnji ili da budes sanker....portir u nekoj firmi? :) nesto tako.
last
Novi član
Novi član

Post od last »

A u sexu nema naprezanja ili samo u misionarskom položaju?
I kako da kažem curi "izvini nesmem biti u tom položaju, izgubiću vid" ?
Drugo, sponzoruše mi ne trebaju.
Hvala za savet oko traženja posla, sutra idem da se raspitam na par mesta......
Edin991
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 18, 2011 3:42 pm

Post od Edin991 »

Auuu druze. Mislim da imam odgovor za tebe. Skini knjigu sa baneprevoz.com koja se zove `HATHA JOGA`. Pored joga asana postoje i vezbe za oblikovanje tela koje se zovu VEZBE SPORIH POKRETA. Veruj mi, deluju, a zamora skoro da nema, jer se sve radi sa zamisljenim tezinama imitirajuci drevne stvari kao sto su luk i strela, vadjenje vode iz bunara itd itd itd... Skini knjigu i videces sam, da ti ne dosadjujem. Ako ti ovo nije dovoljan podstrek, reci cu ti da je Bruce Lee upraznjavao vezbe sporih pokreta. Lep pozdrav.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

last,

stvari nisu crno-bele kao sto vam se cine!
nikola tesla nikada nije bio ozenjen pa za njega i njegova dostignuca zna citav svet, isak njutn nikada nije imao seksualne odnose u zivotu, na birou u srbiji ima nekoliko desetina doktora nauka, itd....
ovo sto pisem su najdrasticniji antipodi nekih od situacija o kojima pisete - to ne znaci da vam preporucujem da i vi tako postupite, nego prosto zelim da vam ilustrujem da zivot nije crno/belo, i da ga treba ziveti punim plucima, bez obaziranja sta ce neko reci, da li vam je vreme za zenidbu i slicno!
sto se tice dijete - trazite uput za insitut za higijenu pri med. fakultetu, da vam se propise nacin redukcije telesne mase
last
Novi član
Novi član

Post od last »

Bio sam kod mog oftamologa, pitao "da li mogu da primenim vežbe sa zamišljenim teretom (tegovi) to se radi naprezanjem mišiča, kako bi oblikovao telo da ojačam, da se dopadam curama pošto vidim da svaka kidiše na mišićavog momka a pogledajte ja našta ličim skoro testo! Drugo, daleko bilo nešto da mi se desi, neka nezgoda pa neću imati snage da se spasim!"

On meni:
"Gospodine, telesno naprezanje dovodi do kvarenja vida kod osoba sa miopnom degeneracijom oka, a najbrže se kvari vid pri podizanju tereta... ako Vem je od vašeg budućeg vida bitniji izgled zbog cura, onda nemate razloga više da nam dolazite... a najbolje Vam bi bilo da pronađete neki hobi koji će Vam odvlačiti pažnju od stvari koje bi Vas dovele do totalnog slepila!"

Ja:"Znači, celoga života da budem izolovan u 4 zida, da nemam društva, ni provod van, ni devojku, sex?!"
On me preseče: "Niti morate da se opterećujete našim savetima, možete vežbati do savršene linije gde ćete okupljati mnogo cura, ali ih nažalost iz mesec u mesec sve lošije videti kao sve ostalo! Ne bih da mi oduzimate vreme, čekaju drugi pacijenti" blabla "prijatno!"

Dakle, bilo da krenem sa vežbom ili sexom (oslepi ću) ..... da se izolujem i da se usamim (poludeću)... onda je najbolje da ne postojim, pa neću da se nerviram i da se nadam nečemu za šta nisam sposoban jer sam ćorav!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Molim Vas da napisete ime i prezime lekara koji Vam je ovakve reci uputio!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ne verujem da mu je neko to rekao!
kao sto i na forumu "tera svoje", tj. razgovara samo sa onima kod kojih je izazvao sazaljenje, tako je najverovatnije i ovo "slobodna interpretacija"
Odgovori