lorber, zacini i rak

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Ema
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 14, 2004 4:22 pm

lorber, zacini i rak

Post od Ema »

zdravo svima! znam da zvuci sasavo, ali cula sam od koleginice da je lorber kancerogen, a, kako ga cesto koristim, puno bi mi znacilo da znam ima li istine u tome. generalno sam cula da su zacini u malim kolicinama veoma zdravi i, mada volim blagu ("bljutavu") hranu, na silu koristim zacine, sto bi bilo besmisleno ako oni i nisu tako zdravi?imam predispozicije za kancer i trudim se da vodim racuna o ishrani, jedem samo ribu i pilece i curece meso od mesa. hvala unapred!
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Zaista ne znam odakle tvojoj koleginici takve informacije tj. dezinformacije. Koliko ja znam zacini poput lovorovog lista, origana, majcine dusice, djumbira, bosiljka i sl. potpomazu varenje. Mozda ima nekih stetnih dejstava na organe za varenje prevelika kolicina ovih zacina, ali cisto sumnjam da su kancerogeni! Cak sta vise, znam da se ovi zacini preporucuju i kod pojedinih dijeta. Naravno sve u normalnim kolicinama! :P
Breskvica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2004 12:07 pm

Post od Breskvica »

pa pre nekih 10-ak god je izaslo negde ..kao neka napomena da lovoR tj lobrer ima kancorogena dejstva ali su pobili tu sumnju skoro..(znam zato sto je moja majka od onih koji zive u tripu ..jesti zdravu hranu)
iiii..odma je naravno izbacila,isti.. iz upotrebe ali je skoro negde procitala da je jako zdrav kao i majcina dusica i sve sto je gore navedeni nick pomenuo:)..ali normalo u ok kolicini...smatram da je sve ok u nekim kolicinama koje moze nas organizam da podnese i da je potpuno posta ishrana smrt:) "mora jetra malkice da se omasti"..tj sve je jbmga..iz glave i kako sami sebi napravimo tako nam bude:) OPUSTENO SAMO!
Ema
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 14, 2004 4:22 pm

thanks...

Post od Ema »

i ja sam nesto u medjuvremenu procitala i otprilike da se sve svodi na princip- sve sve, ali umereno. posle bozicne klope bolje da ucutim. hvala vam na odgovorima...
Odgovori