da li smem da popijem ova 2 leka istovremeno,a ako ne koliko treba da prodje vremena od uzimanje loperamida(njega sam vec popila)?
loperamid sam pila ranije,a klometol nikada pa me zanima da li se od njega cesto javlja pospanost(ima crveni trouglic na kutiji)?
Loperamid+Klometol?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- jelenaa1985
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: Loperamid+Klometol?
ja klometol pijem kad god mi je muka i nemam nikada pospanost...e sad,zavisi mozda ces ti imati a mozda ne... 

- jelenaa1985
- Aktivan član
ako me nema da se javim zaginula sam na/nad wc sholjom

Koji je uzrok dijareja? Zasto pijes Loperamid? On je kontraindikovan ako imas infekciju GI trakta!!! Bas kao i medicniski ugalj. Ako je u pitanju infekcija ili infestacija samo AB i npr. mebendazol uz probiotike
- jelenaa1985
- Aktivan član
o ma batali me price o bakretijama
...
daj samo neka prestane..predstavu nemas kako je kad sedis na wc sholji + drzis lavor za povracanje...
ja pretpostavljam da je neka manja prehlada ili virus..videcu sutra prekosutra..sada mi je bitno samo da prestane...
evo vec pola sata nisam isla u wc..a sada cu i klometol dapopijem jer mi je jako muka...pri tom nadoknadjujem tecnost jer sam pomalo dehidrirana

ja pretpostavljam da je neka manja prehlada ili virus..videcu sutra prekosutra..sada mi je bitno samo da prestane...
evo vec pola sata nisam isla u wc..a sada cu i klometol dapopijem jer mi je jako muka...pri tom nadoknadjujem tecnost jer sam pomalo dehidrirana

Ja sam Kronovac i veruj mi da to nije nista...pitaj nekoga ko ima ovu bolest kako provodi zivot sa ozbiljno bolesnim crevima 
Ako su bakterije, gljivice, paraziti samo pogorsavas sa Loperamidom jer on ucvrscuje stolicu i sprecava redukciju kolonija, proliv je naprotiv koristan jer se time oslobadjas bakterija i toxina. Znaci Loperamid NI POD RAZNO. Klometol moze. OBAVEZNO 3x1 Probiotik neki bolji sa sto vise kultura i broja bakterija 2+ milijarde. Lagano jelo, cajevi, supice bistre...NIKAKO antidijaroici!!! Sve dok ne preguras akutnu fazu, jer ces samo oduziti tok bolesti. Uzimaj neke imunostimulatore (vitamini+minerali)

Ako su bakterije, gljivice, paraziti samo pogorsavas sa Loperamidom jer on ucvrscuje stolicu i sprecava redukciju kolonija, proliv je naprotiv koristan jer se time oslobadjas bakterija i toxina. Znaci Loperamid NI POD RAZNO. Klometol moze. OBAVEZNO 3x1 Probiotik neki bolji sa sto vise kultura i broja bakterija 2+ milijarde. Lagano jelo, cajevi, supice bistre...NIKAKO antidijaroici!!! Sve dok ne preguras akutnu fazu, jer ces samo oduziti tok bolesti. Uzimaj neke imunostimulatore (vitamini+minerali)
- jelenaa1985
- Aktivan član
ma znam ja to sve...ali sutra cu ako se nastavi ...a i evo vec mi je bolje...pise tamo u loperamidu ako ne prestane u roku od 2 dana da se prekine sa upotrebom, a ja sam tek 3 popila...klometol jedan, mada imam muku i dalje pomalo pa cu popiti jos jedan..nadam se da cu ujutru kad se probudim da budem kao nova...mogla bih neki probiotik dobar da uzimam 2-3dana..koji mi preporucujes jer nemam bas iskustva s tim? znaci neka kao preventiva...
Fermental, ProLife, FiveLac...Probiotik Forte, prvi jako dobar a najjeftiniji na trzistu obzirom na broj kapsula...to pijes uvek kada imas dijareje infektivne etiologije. I najbolje resi probleme, pise tamo jedna na dan ali slobdno bez bojazni mozes piti i desetostruke doze, kako bi sto brze resila problem, samo rasporedi u toku dana...te bakterije su bezazlene za creva jer su ionako stanovnici trakta
jelenaa1985 napisao:ma znam ja to sve...ali sutra cu ako se nastavi ...a i evo vec mi je bolje...pise tamo u loperamidu ako ne prestane u roku od 2 dana da se prekine sa upotrebom, a ja sam tek 3 popila...klometol jedan, mada imam muku i dalje pomalo pa cu popiti jos jedan..nadam se da cu ujutru kad se probudim da budem kao nova...mogla bih neki probiotik dobar da uzimam 2-3dana..koji mi preporucujes jer nemam bas iskustva s tim? znaci neka kao preventiva...
najvaznije je da nadoknadjujete izgubljenu tecnost, i to supama IZ KESICE (one nadoknadjuju gubitak elektrolita).
ishrana je prema najnovijim stavovima bez promena, vise ne postoji ono sto smo nekada podrazumevali pod antidijaroicnom dijetom (pirican, tost,itd..). ako vam nije muka mozete jesti sve u kolicini koju vam trazi organizam.
antibiotike ni slucajno nemojte uzimati.
mozete linex prema uputstvu.
ishrana je prema najnovijim stavovima bez promena, vise ne postoji ono sto smo nekada podrazumevali pod antidijaroicnom dijetom (pirican, tost,itd..). ako vam nije muka mozete jesti sve u kolicini koju vam trazi organizam.
antibiotike ni slucajno nemojte uzimati.
mozete linex prema uputstvu.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
- jelenaa1985
- Aktivan član
hvala na odgovoru...
evo danas sam kao nova..juce sam popila 3 loperamida ukupno i 2 klometola..pila(posto je ja pijem iz sholje) supicu iz kesice i pila multivitu...od hrane samo bananu i smoki...
ne ponovilo se
evo danas sam kao nova..juce sam popila 3 loperamida ukupno i 2 klometola..pila(posto je ja pijem iz sholje) supicu iz kesice i pila multivitu...od hrane samo bananu i smoki...
ne ponovilo se