Pre 5 godina pojavila mi se izraslina na gornjoj levoj polovini ledja i lekar opste prakse,a kasnije i opsti hirurg su mi rekli da je u pitanju LOJNA ZLEZDA. Pitao sam da mi je odstrane jer na jaci pritisak prstom osecam blag bol,na sta sam dobio odgovor da je ne treba dirati sem u slucaju da se uveca,promeni boju-pocrveni. Do sad su mi se pojavile jos dve slicnih dimenzija:okrugle 2cm precnika.
Moze li mi neko reci nesto o LOJNIM ZLEZDAMA i da li se mogu izcediti(spric i igla) ili hirurski skinuti i da li ostaje rupa,veliki oziljak ukoliko se odstranjuju?
Lojna Zlezda
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Lojna Zlezda
Evo da sam sebi odgovorim posle par meseci:
Hirurski sam odstranio masno tkivo-lojnu zlezdu.Gledao sam hirurski zahvat i doktor je izvadio inkapsulirano tkivo nakon cega je histopatologija pokazala da je u pitanju benigno masno tkivo koje se vodi pod sifrom D17. Inace ovo masno tkivo je dosta rasprostranjeno kod ljudi i ako nema estetske ili neke nuzne potrebe ne treba ga dirati.Nastanak masnog tkiva nema veze sa masnom ishranom,ali naravno hranite se zdravo sa sto manje masnoca.
Ostao je mali oziljak.
Hirurski sam odstranio masno tkivo-lojnu zlezdu.Gledao sam hirurski zahvat i doktor je izvadio inkapsulirano tkivo nakon cega je histopatologija pokazala da je u pitanju benigno masno tkivo koje se vodi pod sifrom D17. Inace ovo masno tkivo je dosta rasprostranjeno kod ljudi i ako nema estetske ili neke nuzne potrebe ne treba ga dirati.Nastanak masnog tkiva nema veze sa masnom ishranom,ali naravno hranite se zdravo sa sto manje masnoca.
Ostao je mali oziljak.