ljudi pomoc!! HITNO
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
ljudi pomoc!! HITNO
Imao sam odnos sa devojkom, postoji mogucnost da je zakacila!! Ima mucninu, povracala je i sl. Da li ima pomoci?? Kako ovo da sprecimo??? to se desilo 15. decembra
Jos jedno malo pitanje!!
Da li se sa testom iz apoteke to moze proveriti ovih dana, a da nije iz krvi(beta hcg)???
Za početak, počni da koristiš kondom...prvenstveno zbog sopstvenog zdravlja a potom i zbog zdravlja devojke sa kojom si. Pri tome, ako si već požurio u svet odraslih koji sa sobom nosi niz odgovornosti kreni da se edukuješ i nauči sve o reproduktivnom zdravlju i bezbednom seksualnom odnosu...U slučaju da ti je devojka ostala u drugom stanju imate dve opcije-da rodi bebu u 15 godini i da abortira. U slučaju abortusa, on je rizičan sam po sebi posebno kod tako mladih devojaka/devojčica i nosi sa sobom moguću posledicu trajnog steriliteta...a i ne mora. Dalje, ne očekuj da ćete to moći da uradite a da niko ne sazna. Zakon nalaže da u slučaju maloletničke trudnoće bude obavešteno odgovorno lice tj. roditelj. Mislim da se čak i insistira na njegovom pristanku da bi se intervencija obavila. Nakon kiretaže, zbog mogućih infekcija nalaže se strogo mirovanje od desetak dana. Takođe, postoji mogućnost i privatnih ordinacija u kojima se obavlja kiretaža...ali mislim da i tamo postoji određena procedura kada je maloletnička trudnoća u pitanju. Sve u svemu, nadajmo se da nije ostala u drugom stanju...a ubuduće, pamet u glavu i kondom u šake.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 1:01 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Testovi se mogu koristiti vec posle 7-10 dana od eventualnog zaceca, a rade se iz urina (prva jutarnja mokraca).
Postovani doktore imam pitanje za vas. Mislim da nisam trudna i moj decko mi to kaze,nedavno sam imala neku prehladu i doktor me je poslao da vadim urin. Vadila sam prvu jutarnju mokracu i rekao mi je da je sve u redu (predpostavljam da bi skontali ili videli da sam trudna) znaci onda je sigurno da nisam trudna? Molim vas pomozite
Postovani doktore imam pitanje za vas. Mislim da nisam trudna i moj decko mi to kaze,nedavno sam imala neku prehladu i doktor me je poslao da vadim urin. Vadila sam prvu jutarnju mokracu i rekao mi je da je sve u redu (predpostavljam da bi skontali ili videli da sam trudna) znaci onda je sigurno da nisam trudna? Molim vas pomozite
Jos jedno malo pitanje, izvinite sto vas smaram,ali mi je potrebna pomoc!! Danas je ponovo imala problema sa stomakom, i kako kaze, posle dorucka je malo prestalo, a posle ponovo poceo da je boli. I to toliko jako da kako kaze takav bol jos uvek nije osetila, boleo je ceo stomak, do grudi!! Da li to moze da bude od naseg odnosa ili i dalje mislite da je to virus???? Treba da dobije 21.decembra!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
sonjeetza, iz tog testa urina kojis i radila se ne vidi da li si trudna ili ne, kupi poseban test u apoteci.
Milose, tvoja devojka bi trebalo da ode kod lekara u svom Domu zdravlja.
Kicha, ne razumem tvoj komentar "jos ste mladi za to"? Jesu psihicki ali ne i fizicki. Trudnoca u tim godinama je sasvim moguca, ali simptomi se ne javljaju tako rano.
Milose, tvoja devojka bi trebalo da ode kod lekara u svom Domu zdravlja.
Kicha, ne razumem tvoj komentar "jos ste mladi za to"? Jesu psihicki ali ne i fizicki. Trudnoca u tim godinama je sasvim moguca, ali simptomi se ne javljaju tako rano.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Mladi su u svakom pogledu, i fizicki i psihicki i emotivno. To sto su polno sposobni ne znaci da nisu premladi fizicki za odnose. Devojka moze da ima bolove od odnosa, bolovi se iz male karlice mogu siriti u ceo abdomen, moze imati mucninu i povracanje, krvarenje koje lici na menstrualno (ukoliko se radi o prvom odnosu). Svakako se simptomi trudnoce ne javljaju tako rano o odnosu, pa se o trudnoci (jos) ne moze pricati, ali bi trebalo da se pozabave (kao sto neko gor erece) edukacijom na temu seksualnih odnosa i prevencije seksualno prenosivih bolesti i nezeljenih trudnoca: ako su dovoljno odrasli za seks, dovoljno su odrasli i da se ozbiljno ponasaju kada je seks u pitanju i sve njegove moguce posledice. Milose, neka se tvoja devojka javi svom lekaru, a sledeci put koristite kondom.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm
Verujem da je Kicha mislio na psihicku zrelost i istog sam misljenja.
Nije samo poceti sa seksualnim zivotom u tim godinama, vec je mnogo vaznije da se prvo educiraju o svemu, a najvise o rizicima i obavezama koje nosi zrelost.
Mislim da je i nas (mislim roditeljski) zadatak veoma velik po tom pitanju..
Ali eto vi koji ste i poceli temu dajte i nama roditeljima neke savete, na pr. kako da uopste razgovaramo sa vama na toj temi kad niti nas pitate, niti zelite da nas uvek saslusate...
I mi roditelji smo svesni da rastete i sazrevate, ali
RAZGOVARAJTE SA NAMA, nemojte odgovore traziti sa strane i na nesigurna mesta.
Ako ipak ne mozete o tome sa roditeljima, idite kod lekara... Oni ce vam odgovoriti na vasa pitanja.... I pitajte sve sto vas zanima... Nema glupih pitanja....
Pa i mi smo bili mladi i sa zeljom da brze porastemo...
Neki od nas su lako prosli, neki drugacije, neki su mozda upropastili svoj zivot.... Nemojte da se to i vama desi.
Pocnite sa seksualoscu, ali tek kad znate odgovore na svoja pitanja....
Izvinite sto sam bila ovako opsirna...
Jednostavno me le privukla tema jer sam roditelj tinejdjera...
Pozdrav svima
Nije samo poceti sa seksualnim zivotom u tim godinama, vec je mnogo vaznije da se prvo educiraju o svemu, a najvise o rizicima i obavezama koje nosi zrelost.
Mislim da je i nas (mislim roditeljski) zadatak veoma velik po tom pitanju..
Ali eto vi koji ste i poceli temu dajte i nama roditeljima neke savete, na pr. kako da uopste razgovaramo sa vama na toj temi kad niti nas pitate, niti zelite da nas uvek saslusate...
I mi roditelji smo svesni da rastete i sazrevate, ali
RAZGOVARAJTE SA NAMA, nemojte odgovore traziti sa strane i na nesigurna mesta.
Ako ipak ne mozete o tome sa roditeljima, idite kod lekara... Oni ce vam odgovoriti na vasa pitanja.... I pitajte sve sto vas zanima... Nema glupih pitanja....
Pa i mi smo bili mladi i sa zeljom da brze porastemo...
Neki od nas su lako prosli, neki drugacije, neki su mozda upropastili svoj zivot.... Nemojte da se to i vama desi.
Pocnite sa seksualoscu, ali tek kad znate odgovore na svoja pitanja....
Izvinite sto sam bila ovako opsirna...
Jednostavno me le privukla tema jer sam roditelj tinejdjera...
Pozdrav svima