Kako da pomognem sebi?
Pre izvesnog vremena pronasla sam u suprugovom telefonu sms poruke upucene drugoj zeni, i odgovore na njih. Poruke su sadrzavale prilicno razradjenu prepisku, u smislu "volim te, ne mogu vise ovako..." ili njegovo "potrebna si mi, volim te..." i sl.
Mi imamo dvoje dece (6,8 god), u braku smo 9 a zajedno 15 godina. Imamo sasvim normalan brak i niko od nas nije imao ni zelju ni mogucnost ni potrebu za prevarom.
Kad sam ga suocila sa tim, pravdao se kako je sve zavrseno samo na tome, kako nema sa njom nista, prestace momentalno, to nista ne znaci, nikad ne bi rizikovao nas brak, decu, sve...
Ja sam poverovala, ali mi djavo nije dao mira. Pocela sam da proveravam tel na svaki zvuk, cim izadje ja pretresam tel, i mail, i kad razgovara ja naculim usi (a zbog posla je inace nonstop na tel) i sve tako. I onda sam pronasla ponovo. Opet istog sadrzaja, opet sam napravila scenu, plakao je i on i ja, haos.
Sta da radim? Pretvaram svoj zivot u s..nje. Ne mogu da prestanem da mislim o tome. On me uverava kako to vise ne radi i kako je to sve bilo potpuno bezazleno, a ja... Pomisljam da odem kod psihologa, da odemo oboje kod psihologa, ali sta to znaci... JA njemu vise ne verujem, ali ja nisam spremna da zavrsim ovaj brak zbog idiotskih sms poruka.
Kako da pomognem sebi?
Ljubomora
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Ljubomora
Ako vam je oboma stalo do braka koji imate obraticete se psihologu i ici zajedno na razgovore!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Pa naravno da mu neveruješ, nebi mu ni ja verovala....i ne pretvaraš ti svoj život u s...nje nego on.
Ali svaki problem, pa i taj može da se reši, ukoliko oboje imate želje, i poverenja jedno u drugo.
Nadam se da ćete uspeti...
Ali svaki problem, pa i taj može da se reši, ukoliko oboje imate želje, i poverenja jedno u drugo.
Nadam se da ćete uspeti...
Kod: Obeleži sve
nisam spremna da zavrsim ovaj brak zbog idiotskih sms poruka
deca ne treba da budu izgovor - za njih je pogubnije da upijaju atmosferu loseg braka i nepoverenja, nego da shvate jedan civilizovan razvod.
porazgovarajte sa muzem o svemu, obratite se za pomoc porodicnom terapeutu, a razvod ne smatrajte smakom sveta...
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 29, 2010 9:37 pm
Vi ste veoma hrabra zena! Razmislite realnije o svemu sto Vam se desilo... Da li mislite da se komuniciranje tipa:"volim te" , odvija izmedju ljudi koji se u zivotu nisu sreli,razmislite... Zasto potcenjivati sebe. Zamislite tu muku, poverenje je nestalo,do kraja zivota ce Vas kopkati taj crvic sumnje. Kvalitetnije je da deca odrastaju bez takve tenzije. Kvalitetnije za Vas je da se cak i razvedete. U pocetku ce biti tesko, ali prebrodicete to, ko zna,mozda upoznate onog pravog. Radicete na sebi... Normalno je da kao svaka majka mislite na svoju decu,ali morate misiti i na sebe. zasto mislite da ste zasluzili da trpite to? Svako dobro!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Vas muz u svakom slucaju nije iskren prema vama! Ako ste ga uhvatili jednom pa je obecao da nece vise, a i pored toga je nastavio po starom (sto ukazuje da mislim da kukanjem i obecanjima moze da vas vrti oko prsta) - znaci da mu i nije bas toliko stalo do tog braka kao sto tvrdi. Da je mene neko uhvatio u prevari a stalo mi je do tog braka ja vise ne bih ni pomislila na drugu osobu a kamoli pisala sms-ove i ko zna sta jos sto ima veze sa tim.
NE vidim zasto vi pretvarate vas zivot u pakao??? Vasa ljubomora nije izmisljena vec je reakcija normalnog coveka na nesto sto ugrozava njegov brak, pogotovo sto su i deca tu. Mislite li da bi vas muz da ste ga vi prevarili bolje reagovao?
U svakom slucaju najbolje je da potrazite profesionalnu pomoc ako zelite da taj brak spasite. Samo i vas muz to mora iskreno da zeli, a ne da ide na terapiju a opet iza ledja radi po svom....
A znate i sami kako se kaze gde ima dima ima i vatre, te sms poruke sigurno nisu pisane iz prevelike, uzvisene platonske ljubavi....
Inace nada da sve bude opet ok postoji. Imam prijatelje koji su prosli kroz slicnu pricu (doduse oboje su imali nekog sastrane), ali su na kraju ipak uz puno razgovora i kompromisa uspeli da sacuvaju svoj brak i danas su ok. Naravno garancije da ce to biti uvek tako nema.....
NE vidim zasto vi pretvarate vas zivot u pakao??? Vasa ljubomora nije izmisljena vec je reakcija normalnog coveka na nesto sto ugrozava njegov brak, pogotovo sto su i deca tu. Mislite li da bi vas muz da ste ga vi prevarili bolje reagovao?
U svakom slucaju najbolje je da potrazite profesionalnu pomoc ako zelite da taj brak spasite. Samo i vas muz to mora iskreno da zeli, a ne da ide na terapiju a opet iza ledja radi po svom....
A znate i sami kako se kaze gde ima dima ima i vatre, te sms poruke sigurno nisu pisane iz prevelike, uzvisene platonske ljubavi....
Inace nada da sve bude opet ok postoji. Imam prijatelje koji su prosli kroz slicnu pricu (doduse oboje su imali nekog sastrane), ali su na kraju ipak uz puno razgovora i kompromisa uspeli da sacuvaju svoj brak i danas su ok. Naravno garancije da ce to biti uvek tako nema.....
deca nisu nikad upijala los brak. nas brak nije savrsen, ali je daleko od toga da je bilo pred razvodom. imamo mi svoje svetle i tamne trenutke, svadjamo se, pomirimo se, putujemo, radimo, druzimo se... u svemu prosecno i sasvim normalno. nije bilo loseg braka koji bi to nagovestio.drbgd napisao:zbog njih svakako ne, ali zbog onoga sto je njima dogovarano... ??Kod: Obeleži sve
nisam spremna da zavrsim ovaj brak zbog idiotskih sms poruka
deca ne treba da budu izgovor - za njih je pogubnije da upijaju atmosferu loseg braka i nepoverenja, nego da shvate jedan civilizovan razvod.
porazgovarajte sa muzem o svemu, obratite se za pomoc porodicnom terapeutu, a razvod ne smatrajte smakom sveta...
niti ja zatvaram oci: obrazovana sam, mladolika, kazu da izgledam dobro, ZNAM da izgledam dobro, trudim se oko sebe i oko svog muza... ne vidim problem koji vodi ka razvodu, ali to sa porukama...
ni razvod ne smatram smakom sveta. poznato mi je da bi bilo strasno i bolno, ali... prezive ljudi teske tragedije, pa sto ne bi razvod...
Mislila sam da se moj zivot pretvara u pakao zbog toga sto sam postala opsednuta njegovim telefonom, njegovim poslovnim kontaktima, odlascima, dolascima... pretvorila sam se u frika koji cim ugleda muzevljev telefon, pocinje da kopa po njemu.Dea napisao: NE vidim zasto vi pretvarate vas zivot u pakao??? Vasa ljubomora nije izmisljena vec je reakcija normalnog coveka na nesto sto ugrozava njegov brak, pogotovo sto su i deca tu. Mislite li da bi vas muz da ste ga vi prevarili bolje reagovao?
ja nisam takva. ja nisam od tih nesigurnih, nesrecnih zena...
On pristaje da idemo na terapiju, sad se meni to cini preteranom reakcijom.Dea napisao:U svakom slucaju najbolje je da potrazite profesionalnu pomoc ako zelite da taj brak spasite. Samo i vas muz to mora iskreno da zeli, a ne da ide na terapiju a opet iza ledja radi po svom....
"dobar dan, evo ja sam pronasla u muzevom telefonu neke poruke, vise puta..." nekako se osecam debilno i pred sobom i pred tim doktorm bih se osecala tako...
sve u svemu, vise ih ne pronalazim. Ne znaci da ne postoje, samo je mozda pazljiviji...