Auuuuu, al ga ti zakomplikova.........
Ajde sad da probam ja

, svi mi valjda ovde pisemo na osnovu nekog svog iskustva, i evo kako to sve stoji kod mene kad sam u takvoj situaciji kao ti sada, i kako ja to resavam: naravno da mi se to desavalo sto se desava tebi, lagala bih da kazem da nije, svi se mi u nekom momentu osecamo nesigurno, a taj momenat je savrsen da to zeleno cudoviste zvano ljubomora ispliva na povrsinu i pocne da davi i nas, ali i onu drugu polovinu.
Dokle god ti sa sobom ne rascistis da si SADA ti tu i da prvom mestu, neces moci to da prevazidjes.
Proslost je iza vas, i tvoja iza tebe i njegova iza njega. Normalno je da tragovi proslosti ponekad isplivaju na povrsinu. Budi iskrena (prema sebi!!) i reci, koliko ti se puta desi da se setis nekog bivseg? Koliko puta o nekom bivsem pricas sa drugaricama? Koliko puta pomislis kada prodjes pored nekog "vaseg" parka, ulice..nebitno........
I sve je to savrseno NORMALNO!!
Vi ste imali svoje zivote i pre nego sto ste se sreli, i sve te veze i vezice su deo vase proslosti. Sve su one u vecoj ili manjoj meri imale uticaja na to sto ste i vi danas, iz svake svi mi izvucemo neke pouke, zakljucke, naucimo nesto o sebi i o drugima.
Da je bilo dobro, to bi trajalo i danas, prema tome........
Naravno da uvek postoji momenat "podgrevanja krompira" i da sve to nas ponekad uplasi, ali ja sebi (kad me obuzmu takve misli) kazem: "Pa ok, ako je to njegov izbor, sta ja tu mogu??!! Ne mogu nekoga na silu terati da bude sa mnom, zar ne.
Ovo ti pise jedan okoreli ljubomorko

, ali sve dok sa sobom nisam neke stvari raskrstila po tom pitanju zvanom "ex" ja nisam mogla da zivim normalno, a vidi me sada, u vezi/braku sa covekom koji iza sebe ima vezu od 10 godina, krunisanu brakom, dete iz istog........pa plivam!
Da je bilo dobro, to bi trajalo i dalje, ne zelim sebe da trujem tim mislima, jer tako trujem ceo odnos zbog "problema u mojoj glavi". A sto vise sebi dozvoljavas takvih misli, to vise ugrozavas vas odnos, pa cak i da nemas povoda.
Meni je i te kako bilo tesko, zamisli osecaj kad me slucajno nazove njenim imenom

!! Srecom, pa se to desavalo iskljucivo i samo u nasim raspravama, ali svejedno.........opet nije prijatno. A onda, kad sam razmislila, eejjjjjjjj 10 godina je on ponavljao to isto ime, pa normalno je da postoji tu i navika. Doduse, meni je bilo utesno

jer nas "pobrka" u svadjama!!
Samo razmisljaj o tome da si ti njegov sadasnji izbor, i nemoj da se trudis da mu ne budes i "buduci", a ako on sam odluci da bude opet sa njom, ili nekom drugom......to je vec visa sila. Tada skupis snagu i kazes sebi: "Ok, zasto ja da patim zbog nekoga ko mene ne zeli? Taj nije ni vredan toga!!" i tako nastavis dalje. Niko od nas ne moze da ima garanciju ni za sta.
Nemoj sebi da dozvoliti da vam proslost unisti sadasnjost i buducnost!