Limfom - krvna slika
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Limfom - krvna slika
Pozdrav svima!
Prije nekih 30tak dana, napipao sam neki cvoric na vratu odmah ispod lijevog uveta, nekoliko dana kasnije bilo ih je jos vise sa obije strane vrata. Nisam odmah otisao ljekaru jer nisam bio u zemlji i nisu mi predstavljali neki problem, sve dok nisam dobio temperaturu koja je isla do 38,5.
Otisao sam kod ljekara, i rekla mi je da iako nemam bol u grlu, da je ono ipak malo upaljeno i dala mi je Augmentin 1000. Ispio sam terapiju i grlo je bilo zalijeceno, medjutim cvorici su ostali nepromjenjeni. Dala mi je da uradim krvnu sliku i rezultati su sledeci:
Glukoza 4.4
Urea 6.7
Kreatinin 83
CRP 1,34
LYMPH 4,23
ERITROCITI 23/uL
LEUKOCITI 5/uL
SLUZ 268/uL
PROTEINI trag
E sad doktorka je rekla da su ovi nalazi odlicni, ja se ne razumijem, ali mi se cini da su malo uvecani. Uputila me kod otorinolaringologa i imam zakazano za 10tak dana.
Ono sto me interesuje je da li imam razloga da se brinem radi li se o limfomu? Moj drug ima slicne simptome i njemu je dijagnostikovan otda i mojaa briga. Da li bi krvna slika u tom slucaju bila gora? Radjeno je jos komponenata ali mi je muka da kucam sve, ako ima jos nesto da sto bi mo glo biti znacajno mogu da iskucam.
HVALA VAM PUNO UNAPRIJED!
Prije nekih 30tak dana, napipao sam neki cvoric na vratu odmah ispod lijevog uveta, nekoliko dana kasnije bilo ih je jos vise sa obije strane vrata. Nisam odmah otisao ljekaru jer nisam bio u zemlji i nisu mi predstavljali neki problem, sve dok nisam dobio temperaturu koja je isla do 38,5.
Otisao sam kod ljekara, i rekla mi je da iako nemam bol u grlu, da je ono ipak malo upaljeno i dala mi je Augmentin 1000. Ispio sam terapiju i grlo je bilo zalijeceno, medjutim cvorici su ostali nepromjenjeni. Dala mi je da uradim krvnu sliku i rezultati su sledeci:
Glukoza 4.4
Urea 6.7
Kreatinin 83
CRP 1,34
LYMPH 4,23
ERITROCITI 23/uL
LEUKOCITI 5/uL
SLUZ 268/uL
PROTEINI trag
E sad doktorka je rekla da su ovi nalazi odlicni, ja se ne razumijem, ali mi se cini da su malo uvecani. Uputila me kod otorinolaringologa i imam zakazano za 10tak dana.
Ono sto me interesuje je da li imam razloga da se brinem radi li se o limfomu? Moj drug ima slicne simptome i njemu je dijagnostikovan otda i mojaa briga. Da li bi krvna slika u tom slucaju bila gora? Radjeno je jos komponenata ali mi je muka da kucam sve, ako ima jos nesto da sto bi mo glo biti znacajno mogu da iskucam.
HVALA VAM PUNO UNAPRIJED!
Re: Limfom - krvna slika
niko? nista?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Има сличне симптоме?
Ko ima slicne simptome? Ne razumijem?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Тај твој друг, кажеш има сличне симптоме па си се забринуо. Како сличне?
Ma ne, njemu je dijagnostifikovan limfom prije nekih 4 mjeseca...
Imao je ove cvorice po vratu... Mada ne znam da li je imao isto ovakvu krvnu sliku :/
Imao je ove cvorice po vratu... Mada ne znam da li je imao isto ovakvu krvnu sliku :/
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ово што си написао од крвне слике је у реду осим енормно повећаних еритроцита, ако ниси погрешио.
Nisam pogrijesio, evo sad sam provjerio. Da li to mozda moze biti posledica antibiotika koje sam pio? (ne razumijem se, mozda pitam gluposti
)
Da li bi krvna slika bila drugacija da je u pitanju LIMFOM?
Da li mogu da ga odbacim kao mogucnost?

Da li bi krvna slika bila drugacija da je u pitanju LIMFOM?
Da li mogu da ga odbacim kao mogucnost?
Pa nisam se zakacio, nego me brine sto su uvecani ti cvorovi na vratu. I sto ne prolaze, eritrocite sam pomenuo sam kao jednu od stavki koja nije ok u nalazima nista drugo.
Da li bi crp bio uvecan da je limfom? I od cega bi mogli da budu ovi cvorici?
Da li bi crp bio uvecan da je limfom? I od cega bi mogli da budu ovi cvorici?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Чворићи су од инфекције коју си имао или је још увек имаш.
Иди да решаваш еритроците јер су много много повећани. Прочитај оне текстове и види да ли сам можеш да закључиш шта је узрок.
Иди да решаваш еритроците јер су много много повећани. Прочитај оне текстове и види да ли сам можеш да закључиш шта је узрок.
Evo procitao sam, ali ja bas nemam nekih problema koje bih mogao da povezm sa ovim...
i ja vidim da su eritrociti uvecani, tako pise i na nalazima (tj. pored stoji H), ali me buni to sto je doktorica rekla da su to kako ona kaze "odlicni" nalazi. Pa sam predpostavio da to ima veze sa ovim tabletama koje sam pio jer sam dan prije imao losu reakciju na njih (mucninu i povracanje)
i ja vidim da su eritrociti uvecani, tako pise i na nalazima (tj. pored stoji H), ali me buni to sto je doktorica rekla da su to kako ona kaze "odlicni" nalazi. Pa sam predpostavio da to ima veze sa ovim tabletama koje sam pio jer sam dan prije imao losu reakciju na njih (mucninu i povracanje)
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не могу еритроцити да скоче због антибиотика или повраћања.
E sad ja vidim da sam mozda napravio gresku oni eritrociti koje sam ranije napisao su u URINALYSIS REPORT
RBC - 4.86
WBC - 8.33
PLT - 209
Je li ovo bolje? I sta znaci ako su ovdje normalni a u URINALYSIS REPORT povecani eritrociti?
I sta znaci sedimentacija 8? Je li to mnogo? ne mogu bas da se snadjem
Izvini molim te jos jednom sto smaram! I hvala na ljubaznosti
RBC - 4.86
WBC - 8.33
PLT - 209
Je li ovo bolje? I sta znaci ako su ovdje normalni a u URINALYSIS REPORT povecani eritrociti?
I sta znaci sedimentacija 8? Je li to mnogo? ne mogu bas da se snadjem

Izvini molim te jos jednom sto smaram! I hvala na ljubaznosti

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Хајде ти лепо препиши све резултате које имаш. Ако можеш да направиш квалитетну фотографију резултата и да је поставиш, још боље.