Limfociti
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Limfociti
To je udeo limfocita u ukupnoj populaciji bele krvne loze (Leukociti). Normalne granice su 20-40%, klinicki ako je ispod 15% ili preko 50% kaze se da osoba ima limfocitopeniju odnosno limfocitozu. U vasem slucaju sve ukazuje na neku akutnu infekciju, jer su Lym vazni kao prvi odbrambeni stupanj koji nosi T-helper celije. Da li imate uvecane limfne noduse? Najverovatnije je prolazno, usled neke viroze, prehlade...
Pa ovako,ja imam uvecane limfne cvorove vec dve godine,hematolog mi je rekao da sam limfaticne konstitucije.
Vadila sam krv jer sam bila jako prehladjena 10ak dana,i tek mi se ovih dana stanje poboljsalo...Nadam se da su ti poviseni limfociti posledica te prehlade,ili?Po malo sam hipohondar od kad sam prosla sva ta ispitivanja sa cvoricima.
Vadila sam krv jer sam bila jako prehladjena 10ak dana,i tek mi se ovih dana stanje poboljsalo...Nadam se da su ti poviseni limfociti posledica te prehlade,ili?Po malo sam hipohondar od kad sam prosla sva ta ispitivanja sa cvoricima.
Da li su iskljucene sve latentne, hronicne infekcije: HPV, HBV, HCV, CMV, EBV, HIV, HSV...???
Jesu,sve sam to prosla,i hematologa i onkologa i hirurga...Sve je bilo ok,uredno.
U mojoj porodici,rodjeni brat,sestre od tetke,tetka...svi imaju problem sa uvecanim zlezdama.Ipak,malo su me uzdrmali ovi limfociti...
U mojoj porodici,rodjeni brat,sestre od tetke,tetka...svi imaju problem sa uvecanim zlezdama.Ipak,malo su me uzdrmali ovi limfociti...
Samo da dodam,pre 7 dana sam takodje vadila krv i tada su bili 41%...
Tada sam bila zabrinuta jer mi je fibrinogen bio 4,7,zato sam danas ponovila vadjenje...Fibrinogen se normalizovao na 2.2;Sve ostalo je u granicama normale,jedino Lym...
Tada sam bila zabrinuta jer mi je fibrinogen bio 4,7,zato sam danas ponovila vadjenje...Fibrinogen se normalizovao na 2.2;Sve ostalo je u granicama normale,jedino Lym...
Imali ste sigurno neku virusnu infekciju koja se sad prikazala povecanim limfocitima u leukocitarnoj formuli.
Hvala Vam!