Limfni čvor u preponi, molim za pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Lex89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 20, 2014 5:51 pm

Limfni čvor u preponi, molim za pomoc

Post od Lex89 »

Zdravo,

Pre 2 meseca primetio sam uvećani limfni čvor u desnoj preponi. Tvrd je i pomera se pod prstima, u početku je boleo na dodir, sada ne boli.

Od tada sam bio kod hematologa tri puta (pošto mi je na 20 dana zakazivao kontrolu). Rađen je ultrazvuk, veličina je 1.4x0.9 cm, hipoehogene strukture. Negde sam pročitao da je sve ispod 2cm normalno, ali svako ima svoju priču.

Analizu krvi sam radio 2 puta, rezlutati su, kako hematolog kaže, perfektni. Prvi put su monociti bili blago iznad granice, drugi put već ispod granice. Sledeća kontrola mi je krajem marta.

Ono što mene brine je to što je čvor nešto tvrđi i što već dva meseca nema nikakvih promena, tj. ne smanjuje se, ali ni ne raste. Kasnije sam primetio čvor i na levoj strani na identičnom mestu, ali nešto manji. Drugih tegoba nemam.

Da li neko ima slično iskustvo ili neki savet? Jako sam zabrinut zbog toga, već dva meseca ne mogu da se opustim, mislim da sam postao i hipohondar koliko vremena provodim čitajući svašta na internetu.

Razmišljao sam da odem na vma da radim punkciju...
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Limfni čvor u preponi, molim za pomoc

Post od Dejanbg »

Jel su rađeni genitalni brisevi i urinokultura?
Jel rađen enzim LDH?

Moguće da će uskoro biti urađena biopsija da bi se znalo šta je.
Lex89
Novi član
Novi član

Post od Lex89 »

Nije rađen LDH, kao ni genitalni brisevi. Rezultate urinokulture ću dobiti sledeće nedelje, a rezultati urina su dobri.

Zaboravih da napomenem da sam bio i kod urologa na pregledu koji je rekao da je sve ok, i da je verovatno u pitanju infekcija, pogotovo što imam fimozu (oduvek sam je imao), pa odatle može da potiče.

Ali to mi je sve rekla-kazala :(.

Hvala na odgovoru! :)
Lex89
Novi član
Novi član

Post od Lex89 »

Inače je rađen ultrazvuk celog abdomena, sve je ok.
Odgovori