Limfne zlezde
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Limfne zlezde
Ako bi neko mogao da mi pomogne bio bih veoma zahvalan .. Imam 16 godina i pre par dana sam primetio da mi se uvecala zlezda ispod jezika, ne ne dodir, vec mi je neprijatno pri pokretima jezika.. dan kasnije sam primetio da mi je u donjem delu usta stalno kao osecaj kiselosti..Juce nisam mogao da spavam jer mi je bilo hladno, kao neka jeza da je prolazila kroz mene i pojavljivao mi se hladan znoj... danas se takodje nastavila ta hladnoca, a imam i osecaj da imam temperaturu.. Od pre 3 godine imam kao neke kvrzice iza usiju, i ispod jezika ... koje povremeno rastu i smanjuju se .. HVALA UNAPRED !
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Limfne zlezde
Morate se javiti lekaru!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
a sta bi to moglo da bude ?
Вирусна инфекција би могла да буде.
Imas li ti problematicnih zuba mozda--to obavezno proveri.
Ispiraj usta sodom bikarbona i propolisom.
Ispiraj usta sodom bikarbona i propolisom.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 04, 2012 11:46 pm
Da li je tacno da i nakon neke infekcije, bolova, upale grla zlezde mogu da ostanu uvecane ???
da ito prilicno dugo,
ako je to problem onda nije strasno,samo treba znati da li je to uzrok??????
ako je to problem onda nije strasno,samo treba znati da li je to uzrok??????
pre 5 dana osetio sam blagu bol na dodir na zlezdu ispod brade sa leve strane, probudio se ujutru sa blago natecenom istom limfnom zlezdom i otisao kod doktora . prepisan mi je panklav 625 mg.. taj dan mi se javlja temperatura 38,5. pijem panklav 3 dana medjutim svaki dan zlezde vise oticu tako da je oteklo i sa sredine i sa druge strane vidno primetno , kao da imam podbradak. Temperatura raste i do 39,4 dok ne popijem brufen nakon cega se smiruje na 5-6 sati.. Odlazim ponovo kod doktora a on mi vadi krvnu sliku i nakon rezultata prepisuje penicilin 5 inekcija i govori da bi trebalo da pomogne ukoliko je streptokokna infekcija a ukoliko je virus da ce samo proci.. evo 2 dan penicilina nista ne pomaze simptomi su isti temperatura , samo sada pracena i glavoboljom i bolom u ocima, dok ne popijem brufen... Temperatura me iscrpi pa mi se dosta spava i kad spadne , a i jako slabo jedem ovih dana sto zbog apetita tako i zbog neprijatnosti koji se javlja pri zvakanju.
Ja sam pomislio da je mononukleoza ali doktor je rekao da sumnja jer su limfne zlezde koje su uvecane samo na vratu , nemam upalu grla (nemam ni krajnike izvadjeni) a rezultati krvi su okej???:sedimentacija 6, wbc 5.2, lym 1.1, gran 3.8(Low) ,mid 0.3, gran% 74, lym % 21 rbc 5.28(HI), hgb 176(hi), mchc 394(HI) plt 167 pct 1.1, mpv 6.8(lo) , pdw 0.14. Molim za pomoc posto ne znam sta bi moglo da bude jer me od lekova ne prolazi a doktor mi ne izgleda strucan. inace pijem dosta tecnosti i mirujem jedino sto slabo jedem... i da dok pisem mi se pojavio bol u ocima dok sam ustajao iz kreveta sad kad sam spustio temperaturu al ne znam hoce li to biti novi simptom. HVala unapred !
Ja sam pomislio da je mononukleoza ali doktor je rekao da sumnja jer su limfne zlezde koje su uvecane samo na vratu , nemam upalu grla (nemam ni krajnike izvadjeni) a rezultati krvi su okej???:sedimentacija 6, wbc 5.2, lym 1.1, gran 3.8(Low) ,mid 0.3, gran% 74, lym % 21 rbc 5.28(HI), hgb 176(hi), mchc 394(HI) plt 167 pct 1.1, mpv 6.8(lo) , pdw 0.14. Molim za pomoc posto ne znam sta bi moglo da bude jer me od lekova ne prolazi a doktor mi ne izgleda strucan. inace pijem dosta tecnosti i mirujem jedino sto slabo jedem... i da dok pisem mi se pojavio bol u ocima dok sam ustajao iz kreveta sad kad sam spustio temperaturu al ne znam hoce li to biti novi simptom. HVala unapred !
Takodje zaboravio sam da kazem da me zlezde skoro ne bole dok deluje brufen a kad se javi temperatura pocnu da bole... zaista sam se uplasio jer nikad mi se nije desilo da mi lekovi ne pomazu i da simptomi i dalje traju posle 5 dana iako sam se lecio a i otisao odmah kod doktora...
IDI TI KOD NEKOG SPECIJALISTE-NE BIH ZNAO KOJEG AL IZABRANI LEKAR TREBALO BI DA ZNA