Limfne zlezda na vratu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

miskec
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 1:17 pm

Limfne zlezda na vratu

Post od miskec »

Pre jedno tri ili cetiri godine primetio sam sa desne strane na vratu neku kvrzicu velicine zrna bibera (nemlevenog) i to sam dugo pipkao i onda sam prestao jer sam mislio da mi je tako grlo gradjeno. Svatio sam da je to limfna zlezda. Cuo sam razne jadne price o bolestima itd. Otiso sam kod lekara i uradio kompletnu laboratoriju sve krv urin. Krv mi je savrsena i urin. Nemam nikakve tegobe zivim normalno kondicija na visokom nivou. Otiso sam kod ORL doktora on mi je ispio to na vratu i reko da to nije nista strasno da je normalno da hoce da se uvecaju od raznih prehlada i reko mi je da se javim ako se uveca. Medjutim ja sam neverovatno istripovan. Zasto je to tako? Kolke su zapravo limfne zlezde? Da li kada dodje do njihovog povecanja usled velikih infekcija koje sam ja imao sa usima da li se vrate u normalu?

Sa leve strane osec limfni cvor ali jako malo. Da li se oni kad su normalne velicine uopste mogu napipati rukom.

Jos jednom napominjem, krv potpuno savrsena i urin normalno se osecam super jedem, a primetio sam to pre 3-4 gofine
fizio/osteo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od fizio/osteo »

idi do neke biblioteke i pogledaj u anatomskom atlasu to sta te zanima. splet limfnih cvorica je rasprostranjen , a ima vecih i manjih cvorica. nem,oj da maltretiras, te jadne, cvorice pogotovo sto su nalazi u redu.
vrhunska, najnovija znanja i oprema, primenjena u medicini. pitajte sve sto vas zanima iz oblasti fizikalne terapije, inkontinecije, osteopatije, odnosno sve ono sto vam vas lekar nije znao ili nije hteo da odgovori.
Mr.X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2005 10:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mr.X »

Nemoj da se maltretiras ali ipak budi na oprezu.Normalno je da ako si imao veliku infekciju da ce ti limfne zlezde biti uvecane.Dobro je sto si isao kod lekara.Problem predstavlja GENERALIZOVANO uvecanje limfnih zlezda.Moj drug je takodje imao istaknute zlezde na vratu,doktorka kad je to videla-uplasila se i odmah ga poslala na sve moguce i nemoguce analize da bi se na kraju utvrdilo da je s njim sve ok.I dan danas mu je limfna zlezda uvecana na jednoj strani vrata.
dragisa1987
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 04, 2012 11:46 pm

Re: Limfne zlezda na vratu

Post od dragisa1987 »

Postovani. Vec nekih godinu dana imam dve (jedna pored druge) uvecane zlezde ispod same vilice sa desne strane velicine manje od 1cm. S'vremena na vreme su malo manje, malo vece. Imam jos par sitnih koje napipavam na vratu ali povremeno se pojavljuju. Pre par meseci ustanovljena mi je kandida u grlu i cesto imam problema sa grlom, bol, grebanje u grlu. Ovako se osecam dobro, temperaturu merim i previse cesto i uvek je od 36 - 36.6. Iskreno malo sam zabrinut , da li je neko imao slicnih problema i kakva su iskustva , da li ima to veze sa kandidom ,imam li razloga za zabrinutost... UNAPRED HVALA
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Кандида лучи разне токсине и трује организам. Постоји дијета која је добра за елиминацију кандиде из организма. Погледај по форуму. Поставио сам линк на мој сајт њњњ.аца.рс па погледај под Савети, Здравље, Кандида.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@dragisa1987,
uradite digitalizovani ortopan, da se vidi da li imate neki upalni proces na korenu zuba, kandida ne daje povecane limfne cvorove
dragisa1987
Novi član
Novi član

Post od dragisa1987 »

Znam da kandida sama po sebi nije razlog uvecanja. Zanima me da li zbog cestih problema sa grlom tacnije bol, grebanje u grlu mogu da budu razlog povecanja ?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

mogu, bakterije mogu da izazovu takvu reakciju
dragisa1987
Novi član
Novi član

Post od dragisa1987 »

Predpostavio sam ali citam po forumima i nailazim na svakojake odgovore. Tada sam radio laboratorijske analize i rezultati su bili da kazem super. Generalno se osecam dobro non-stop sam u pokretu (setnja, tenis, fudbal) ne osecam neki da kazem "dodatni umor" ... Jedino sto taj osecaj "grebanja" i povremene bolove u grlu imam i sto te dve zlezde su nekad malo vece (do 10mm) , malo manje ali uvek su tu pa me to iskireno brine i zato pitam da li to ima uticaja na uvecanje zlezda (napominjem jos da imam i par kvarnih zuba) ... Konacno pitanje imam li razloga za zabrinutost ???
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

pa napisao sam da uradite uradite digitalizovani ortopan, da vidite kako stoje stvari sa zubima
dragisa1987
Novi član
Novi član

Post od dragisa1987 »

Uredu a da li ultrazvuk limfnih zlezda moze da pokaze uzrok uvecanja ?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

ne, on pokazuje samo njihovu dimenziju
dragisa1987
Novi član
Novi član

Post od dragisa1987 »

Da li je tacno da i nakon neke infekcije, bolova, upale grla zlezde mogu da ostanu uvecane ???
dragisa1987
Novi član
Novi član

Post od dragisa1987 »

Da li je tacno da i nakon neke infekcije, bolova, upale grla zlezde mogu da ostanu uvecane ???
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

trajno zbog ovog razloga ne, par nedelja da.
verovatnije da su u pitanju procesi u korenu zuba
Odgovori