Limfatični tip

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
plasljivi zec
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 1:58 pm

Limfatični tip

Post od plasljivi zec »

šta to tačno znači, na uz su mi pronađene, pre dve godine retromandibularno levo dva limfna čvora reaktivno izmenjena uzdužnog dijametra 8mm i 6mm i retromandibularno desno dva limfna čvora do 6mm. krvna slika u redu, leukocitarna formula takođe. u preponama limfni čvorovi do 5mm, pod pazuhom se ne palpiraju.

to sam radila jer sam slučajno napipala limfnu žlezdu na vratu.
nakon toga sam više puta napipavala limfne žlezde pozadi na vratu a nalazi krvi su uvek bili ok. tako da su mi rekli da sam limfatičan tip.
ona prva žlezda je i dalje tu, mogu da je napipam, iste je veličine.
plasljivi zec
Novi član
Novi član

Post od plasljivi zec »

bila sam na novom color doppleru danas. dr. kaže da pozadi nema limfnih čvorova, ne znam kako ih je dr. napipao :o
napred je ostao samo jedan, koji sam mogla i da napipam, bio je 8mm, sada je 10x5mm
dr.kaže da je to sve ok, da se ništa ne menja, ali mene brine što se povećao za ta dva mm. imam li razloga za brigu :(
plasljivi zec
Novi član
Novi član

Post od plasljivi zec »

plizzz odgovor...baš sam uplašena, nervira me što sa limfnim žlezdama nikada nisi načisto.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ni sa cim nikada niste nacisto. Tako je to u zivotu... Ako je doppler u redu i ako je krvna slika u redu, zaboravite.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
plasljivi zec
Novi član
Novi član

Post od plasljivi zec »

krvnu sliku radim sutra. interesuje me da li su potrebne kontrole jer se moja žlezda ne vidi, mogu samo da je napipam.
da li je glupo izvaditi je, čisto radi preventive? da li postoji nešto sem dopplera što bi moglo bolje da vidi tu žlezdu?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Zlezde se vade samo radi patohistoloskog pregleda onda kada u krvnoj slici imamo indicije da se desava bolest krvi ili krvotvornih organa. Postoje, naravno, bolje vizualizacione metode, eto, magnetna rezonanca, multislsajs skeneri i slicno - ali se ne upotrebljavaju, niti bi se dobio znacajniji podatak - opet bi samo imali velicinu i polozaj zlezde, bez uvida sta se unutra desava. Verujte u klinicko iskustvo. Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
plasljivi zec
Novi član
Novi član

Post od plasljivi zec »

hvala, bila sam kod hematologa na VMA, rekla mi je da je krv ok kao i formula, da imam par žlezdica na vratu i po njenoj palpaciji ona što je bila deset sada je oko 5mm. rekla je da daljna ispitivanja nisu potrebna.
dijagnoza: microlymphadenopathie retromandibularis vs reactive.
plasljivi zec
Novi član
Novi član

Post od plasljivi zec »

samo sam malo zbunjena, jer sam pitala da li mi je možda žlezda ostala trajno uvećana usled neke stare infekcije, ona je rekla da nije.
a ja je imam već dve godine.
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 16, 2007 2:02 pm

Post od mamacita »

Ma sta ste se opteretili toliko tim limfnim zlezdama?Cega se bojite?Ako vam je krvna slika uredu nemate cega da se bojite.Jel vam neko u porodici bolovao od neke bolesti krvi?
plasljivi zec
Novi član
Novi član

Post od plasljivi zec »

ne, niko nije bolovao ni od jednog oblika karcinoma.
Odgovori