šta to tačno znači, na uz su mi pronađene, pre dve godine retromandibularno levo dva limfna čvora reaktivno izmenjena uzdužnog dijametra 8mm i 6mm i retromandibularno desno dva limfna čvora do 6mm. krvna slika u redu, leukocitarna formula takođe. u preponama limfni čvorovi do 5mm, pod pazuhom se ne palpiraju.
to sam radila jer sam slučajno napipala limfnu žlezdu na vratu.
nakon toga sam više puta napipavala limfne žlezde pozadi na vratu a nalazi krvi su uvek bili ok. tako da su mi rekli da sam limfatičan tip.
ona prva žlezda je i dalje tu, mogu da je napipam, iste je veličine.
Limfatični tip
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 1:58 pm
bila sam na novom color doppleru danas. dr. kaže da pozadi nema limfnih čvorova, ne znam kako ih je dr. napipao
napred je ostao samo jedan, koji sam mogla i da napipam, bio je 8mm, sada je 10x5mm
dr.kaže da je to sve ok, da se ništa ne menja, ali mene brine što se povećao za ta dva mm. imam li razloga za brigu

napred je ostao samo jedan, koji sam mogla i da napipam, bio je 8mm, sada je 10x5mm
dr.kaže da je to sve ok, da se ništa ne menja, ali mene brine što se povećao za ta dva mm. imam li razloga za brigu

-
- Novi član
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Zlezde se vade samo radi patohistoloskog pregleda onda kada u krvnoj slici imamo indicije da se desava bolest krvi ili krvotvornih organa. Postoje, naravno, bolje vizualizacione metode, eto, magnetna rezonanca, multislsajs skeneri i slicno - ali se ne upotrebljavaju, niti bi se dobio znacajniji podatak - opet bi samo imali velicinu i polozaj zlezde, bez uvida sta se unutra desava. Verujte u klinicko iskustvo. Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
-
- Novi član
-
- Novi član