Lijena stitna zlijezda, masna jetra, problemi sa bubrezima..

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
cazas_plavooki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 10:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Lijena stitna zlijezda, masna jetra, problemi sa bubrezima..

Post od cazas_plavooki »

Hmmm.... Ne znam bas ko daje savjete, ali posto doktori ne pomazu da probam ovdje...

Imam 22 god.
U januaru prosle godine, patio sam od bola u bubrezima, i krvi u urinu te sam bio hospitalizovan 15 dana na VMA.
Nisu nasli nista a radili su exploraciju mokracne besike, biopsiju bubrega, mokracne besike. Imao sam jaku infekciju mokracnog kanala, medjutim, imao cudo siptoma za jos vise bolesti bubrega. I nakon 15 dana sve je proslo, ja sam otpusten uz nalaz kamena u bubrgu, koji je izbacen.
Zbog infekcije dat mi je lijek Klacid i kao da dodjem na kontrolu za mjesec dana.
Nakon mjesec dana bubrezi su bili ok, a imao sam jaku infekciju jetre sa trigliceridima oko 10, ast i alt (jetrene kiseline) jedan oko 160 drugi oko 140. Dali su mi folan i jos nesto da pijem da to spadne, udebljao se jedno 10 kg za tih mjesec.

Dijagnoza od juce mi je Lijena stitna zlijezda (tiroidna struma ja mislim), i trigliceridi od 9.81. Sitna zlijezda uvecana za 2 cm. Takodje ast i alt oko 60 i jedan i drugi.
Dobio sam da pijem LIpanor 100mg (jedna uvece) i Letrox 50 (1/2 ujtru). Citajuci vase forume vidjeh da Lipanor steti jetri.
Da kojim slucajem nema neko neki savjet za mene...
Unaprjed zahvalan
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Malo je neobicno da Vam se lece trigliceridi, ako se zna da je njihov transport i metabolizam veoma zavistan od jetrinih funkcija. Stoga savetujem da se leci jetra, nekim od preparata kao sto su Essentiale Forte, Liv52, Leprotek i slicno. Nadam se da nemate hepatorenalni sindrom, odnosno da je ostecenje jetre prolazno, a ne usled ciroze. O stitnoj zlezdi - posaljite vrednosti tireohormona.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
cazas_plavooki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 10:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cazas_plavooki »

Ovako
TSH 5,53
Free T4 10,9
TG 6,0
Anti TPO At 36,3
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Obzirom na vrednost slobodnog T4, potrebno je nastaviti sa uzimanjem Letrox-a.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori