Liječenje bez saglasnosti psihijatrijskog pacijenta

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
veso
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 22, 2007 2:06 am

Liječenje bez saglasnosti psihijatrijskog pacijenta

Post od veso »

Ako zaista držite do ljekarske etike molim vas da me uputite gdje i kako da ostvarim svoja prava.
Moju bolest, Depresivna neuroza, ljekari su liječili tako što su uz pomoć moje okoline, tj. drugova kolega, rođaka.... dugi niz godina liječili tako što su kod mene neurotičara, raznim manipulacijama izazivali sve veće i veće stresove, te ponavljali situacije na koje sam ja i ranije jako emotivno reagovao. Liječli su me ko kera, tojagom (figurativno) budući da sam to uvidio i pružao verbalni otpor tome, inscenirali su situaciju kad sam zaista burno reagovao no ipak u granicama normale. Nijesam bio agresivan u pomenutoj situaciji no budući da me je dr-ica kod koje sam išao na psihoterapiju prijavila da sam joj prijetio ubistvom, što je notorna laž, mene su desetak pripadnika mupa nasilno s lisicama na rukama prinudno smjestili u bolnicu za najteže bolesnike u Dobroti, Kotor. Pustili su me poslije 3-4 razgovora pod dijagnozom Paranoja.
Kako je njihov način liječenja bio i dugotrajan i užasno bolan tako je bio i uspješan , Ja sam sada zdrava potpuno smirena osoba bez jakih emocija i depresije.
No budući da su sve radili bez mog pristanka a pri tome mi nanijeli ogromnu duševnu patnju i materujalnu štetu izraženu u novcu, otprilike, 20 000 nekadašnjih DM i oko 7500 eura koje sam sluđen njihovim manipulacijama, straćio reagujući ekstremno neurotično pa sam mnoge stvari kupovao skupo a kasnije bio prinuđen da ih dajem bud zašto.
Mislim da je ovo užasan i neljudski metod liječenja i bio bih prezadovoljan i spokojniji kad bih znao da se ovo neće ponoviti nikad, nikome. Međutim vjerujem da sad pošto su obavili prljavi posao sa mnom, neće tu stati. Želio bih pravdu za sebe i zaštitu nekog mogućeg, sledećeg nesretnika čiju će osrednju neurozu liječiti srednjevjekovnim metodama koje su pakleno bolne i jednako nehumane kao i metode njihovog kolege dr Mengelea.
Doktori ste, neću da vas molim već tražim da me uputite kako da djelimično nadoknadim štetu i bol koju sam podnosio dugi niz godina i kako da spriječim ove kriminalne metode i spasim nekog budućeg potencijalnog nesrećnika, ogromne patnje.
Kažem da sam mentalno potpuno zdrav i da sam spreman doći na bilo kakvo psihijatrijsko vještačenje (posmatranje) jer tvrdim da nijesam paranoik s kojom dijagnozom sam penzionisan protiv svoje volje.
Naravno svoju tvrdnju sam u svako doba spreman dokazati pregledom kod nepristrasnih psihijatara i pored toga što mi je dobar prijatelj takođe doktor, rekao, Ne traži pravdu kod ljekara jer niko nikad nije dobio spor protiv njih, i uvijek će stati u zaštitu jedan drugoga. Nije valjda tačne i danas ona narodna, Vrana vrani oči ne vadi !?
Očekujem vaš odgovor. Do tada pozdrav iz Nikšića, V.J.
Odgovori