ligamenti

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
shikos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 10:10 am

ligamenti

Post od shikos »

Pre 18 meseci prilikom igranja fudbala desilo mi se da prilikom trka i sutiranja lopte dok sma bio na stajnoj nozi (leva) da sam zbog neravnog terena koleno izbio blago ka unutrasnjosti. Namestili su mi koleno i imao sam upalu pripoja kvadricepsa. Posle 8 meseci pokusao sam da igram mali fudbal rekreativno i prilikom jedno duela sa protivnikom on me je blago sa desne strane odgurnuo ramenom (rame o rame ) i ja sam bio izbacen vrlo daleko sa terena iako je bilo bas blago i javio mi se jak bol sa desne unutrasnje strane kolena negde na samom spoju kolena. Posle toga sam mirovao jos vise meseci poceo blago da trcim pravolinijski i nisam imao nikakvih smetnji. Ali prilikom trcanja i nagle promene pravca ulevo i iskretanjem noge u tom pravcu javlja mi se jak bol.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Na osnovu opisa mehanizma povrede se moze pretpostaviti da ste imali ostecenje jednog od ligamenata kolena, a mozda i ostecenje meniskusa. Ne vidim u tekstu da ste se negde javljali na pregled, ni da li ste nosili gips ili neku drugu imobilizaciju. Posle povreda kolena se, u zavisnosti od brzine povlacenja otoka i bola, obicno primenjuje fizikalna terapija.

Bez detaljnog ortopedskog pregleda se zbilja ne moze preciznije reci kakva je tacno povreda bila u pitanju, ni kakvo je lecenje potrebno, kao ni kakve aktivnosti treba da izbegavate, osim krajnje uopsteno.
Odgovori