Lice
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Lice
Lice mi je sve vreme crvenkaste boje, a kada se izlozi hladnoci i toploti ono se jako zacrveni, ne verujem da se radi o rozacei posto sam video slike obolelih od ove bolesti i nimalo ne lice na moj slucaj. Takodje mislim da nije ni dermatitis. Mozete li mi objasniti o cemu se radi i dati mi neki savet za smanjenje crvenila? Da li su preparati firme uriage dobri za resavanje mog problema?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Koliko imate godina. To stanje moze biti eritema pudoris. Mozda bi resenje bilo fizikalna terapija ili IPL, a mozda je najbolje da posaljete fotografiju promene ili dodjete na besplatan pregled u SB trade apoteku 011557553
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Crvenilo lica
Sledeci utorak, 01.3.2005. mozete zakazati besplatan pregled kod dr Gorane i mene. Telefon za zakazivanje je 557-553.
-
- Saradnik
Slika
E mail: [email protected]
-
- Saradnik
Slike crvenila lica
Pozdrav. Slike su stigle. Cekam da ih pogleda i dr Gorana. Najkasnije veceras cete dobiti odgovor i savet za lecenje/negu.
-
- Saradnik
Rosacea i kuperoza
Rozacea je eritemato-skvamozna dermatoza tj. kozna je bolest. Karakterise se, izmedju ostalog, kuperozom (crvenilom i narusenom mrezom kapilara). Javljaju se i druge promene (papule, pustule).
Kuperoza ima slične simptome (crvena, osetljiva, teleangiektazije), ali svaka kuperoza nije rosacea.
Kuperoza ima slične simptome (crvena, osetljiva, teleangiektazije), ali svaka kuperoza nije rosacea.
-
- Saradnik
Slike
Sacekajte jos malo. Voleo bih da ih pogleda dr Gorana, pa cemo Vam odgovoriti.
-
- Saradnik
Dobila sam Slike. U vasem slucaju se ne radi o kuperozi koja je pasivni eritem vec se radi o eritema pudoris, paradoksalno sirenje arterijskih krvnih sudova -arterijskog pola kapilara. Ovakva koza je toplija od okoline. radi se i o preteranoj reakciji na stimulaciju neurovegetativnog sistema. To je tkzv emocionalni flushing. srece se i kod urodjenih stanja koze kao sto su ihtioza i atopski dermatitis. U svakom slucaju pozeljno je da se koza zastiti od sunca. Dolazi u obzir i IPL laserska metoda . Kod nekoliko pacijenata smo imali odlicne rezultate. U ovom slcaju preparati za rozaceu kao sto je Rozeliane ne mogu mnogo pomoci jer se ovde ne radi o istanjenom zidu krvnog suda vec o paradoksalnoj reakciji misica na arterijskom polu kapilarnbe petlje uslovljeno stimulacijom vegetativnog sistema.
U obrvama mi se cini da postoje skvame-ljuske i crvenilo. Mozda bi se ovo stanje moglo kombinovati i sa seboroicnim dermatitisom. da li imate perut u kosi i obrvama
U obrvama mi se cini da postoje skvame-ljuske i crvenilo. Mozda bi se ovo stanje moglo kombinovati i sa seboroicnim dermatitisom. da li imate perut u kosi i obrvama
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
Samo lokalni preparat osim antisolarnog krema i krema za vlazenje i hladjenje nece vam mnogo pomoci.
Pitanje je jos da li ste od ranog detinjstva imali suvlju lozu i da li kijate na polene i prasinu ili imate ceste bronhitise vi ili neko od clanova porodice. da li vi ili neko u porodici ima alergiju na lekove -penicilin i ubod insekta. Da bismo iskljucili kombinaciju atopskog dermatitisa i ihtioze sa emocionalnim flushingom
Pitanje je jos da li ste od ranog detinjstva imali suvlju lozu i da li kijate na polene i prasinu ili imate ceste bronhitise vi ili neko od clanova porodice. da li vi ili neko u porodici ima alergiju na lekove -penicilin i ubod insekta. Da bismo iskljucili kombinaciju atopskog dermatitisa i ihtioze sa emocionalnim flushingom