Lice

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Smak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 2:09 am

Lice

Post od Smak »

Lice mi je sve vreme crvenkaste boje, a kada se izlozi hladnoci i toploti ono se jako zacrveni, ne verujem da se radi o rozacei posto sam video slike obolelih od ove bolesti i nimalo ne lice na moj slucaj. Takodje mislim da nije ni dermatitis. Mozete li mi objasniti o cemu se radi i dati mi neki savet za smanjenje crvenila? Da li su preparati firme uriage dobri za resavanje mog problema?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Koliko imate godina. To stanje moze biti eritema pudoris. Mozda bi resenje bilo fizikalna terapija ili IPL, a mozda je najbolje da posaljete fotografiju promene ili dodjete na besplatan pregled u SB trade apoteku 011557553
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Crvenilo lica

Post od mr ph. Silvio »

Sledeci utorak, 01.3.2005. mozete zakazati besplatan pregled kod dr Gorane i mene. Telefon za zakazivanje je 557-553.
Smak
Novi član
Novi član

Post od Smak »

Imam 20 godina. Sliku mogu da vam posaljem samo mi recite na koju adresu?
mr ph. Silvio
Saradnik

Slika

Post od mr ph. Silvio »

Smak
Novi član
Novi član

Post od Smak »

Evo poslao sam slike.
mr ph. Silvio
Saradnik

Slike crvenila lica

Post od mr ph. Silvio »

Pozdrav. Slike su stigle. Cekam da ih pogleda i dr Gorana. Najkasnije veceras cete dobiti odgovor i savet za lecenje/negu.
Smak
Novi član
Novi član

Post od Smak »

Koja je razlika izmedju rozacee i kuperoze?
P.S. Poslao sam slike na drugu adresu.
mr ph. Silvio
Saradnik

Rosacea i kuperoza

Post od mr ph. Silvio »

Rozacea je eritemato-skvamozna dermatoza tj. kozna je bolest. Karakterise se, izmedju ostalog, kuperozom (crvenilom i narusenom mrezom kapilara). Javljaju se i druge promene (papule, pustule).
Kuperoza ima slične simptome (crvena, osetljiva, teleangiektazije), ali svaka kuperoza nije rosacea.
Smak
Novi član
Novi član

Post od Smak »

Da li ste dobili slike? Mozete li mi reci koji je moj slucaj, da li je rozacea, kuperoza ili nesto trece. Da li bi mi pomogli uriage preparati?
mr ph. Silvio
Saradnik

Slike

Post od mr ph. Silvio »

Sacekajte jos malo. Voleo bih da ih pogleda dr Gorana, pa cemo Vam odgovoriti.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Dobila sam Slike. U vasem slucaju se ne radi o kuperozi koja je pasivni eritem vec se radi o eritema pudoris, paradoksalno sirenje arterijskih krvnih sudova -arterijskog pola kapilara. Ovakva koza je toplija od okoline. radi se i o preteranoj reakciji na stimulaciju neurovegetativnog sistema. To je tkzv emocionalni flushing. srece se i kod urodjenih stanja koze kao sto su ihtioza i atopski dermatitis. U svakom slucaju pozeljno je da se koza zastiti od sunca. Dolazi u obzir i IPL laserska metoda . Kod nekoliko pacijenata smo imali odlicne rezultate. U ovom slcaju preparati za rozaceu kao sto je Rozeliane ne mogu mnogo pomoci jer se ovde ne radi o istanjenom zidu krvnog suda vec o paradoksalnoj reakciji misica na arterijskom polu kapilarnbe petlje uslovljeno stimulacijom vegetativnog sistema.
U obrvama mi se cini da postoje skvame-ljuske i crvenilo. Mozda bi se ovo stanje moglo kombinovati i sa seboroicnim dermatitisom. da li imate perut u kosi i obrvama
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Smak
Novi član
Novi član

Post od Smak »

Pa perut nemam. Sta od kozmetickih preparata moze da mi pomogne?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Samo lokalni preparat osim antisolarnog krema i krema za vlazenje i hladjenje nece vam mnogo pomoci.
Pitanje je jos da li ste od ranog detinjstva imali suvlju lozu i da li kijate na polene i prasinu ili imate ceste bronhitise vi ili neko od clanova porodice. da li vi ili neko u porodici ima alergiju na lekove -penicilin i ubod insekta. Da bismo iskljucili kombinaciju atopskog dermatitisa i ihtioze sa emocionalnim flushingom
Smak
Novi član
Novi član

Post od Smak »

suvlju kozu imam od detinjstva, niko u mojoj porodici nema alergije na lekove i ubod insekata, nemam bronhitis, niti kijam na polen i prasinu.
Moj otac ima slican problem kao ja, takodje mu se koza peruta na obrvama i po kosi.
Odgovori