Lezija Brahijalnog Pleksusa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
TRooperPN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 21, 2012 8:08 am

Lezija Brahijalnog Pleksusa

Post od TRooperPN »

Osecaj slabosti u ruci je vrlo nezgodan. Obicno dolazi zbog povrede. Na EMNG pokazuje slabost ruke. Fiziotarapeuti cesto mesaju leziju sa teniskim laktom. Kada imate leziju, malo koji tarapeut ce vam reci da vam je kicma tada u velikoj opasnosti. Iz iskustva vam mogu reci da za leziju u proseku treba oko 2 godine da se prodje uz konstantne kinezi terapije, vitamine B, lekova protiv spazma itd... 2 godine lezije dovoljno je vremena da upropastite kicmu prebacujuci sav teret iz jedne u drugu ruku. Licno, iskrivio mi se vratni deo kicme i torakalni na prelazu kod lumbalnog. Posto sam opteretio desnu stranu i vrat je otisao na desnu stranu, a prelaz kod lumbalnog na levu. Posle 2 godine, imam velike degeneratine promene na kicmi (kao da mi kicma 30-35, a ne 25 godina), a i pored jedne ogromne diskus hernije na L5/S1, imam jos nekoliko pocetnih bas tamo gde mi je bila iskrivljena kicma na prelazu to jest od TH12-L3. I da rezumiramo... Ako slucajno imate LEZIJU BRAHIJALNOG PLEKSUSA, prvo naucite kako da zivite sa time. Treba jedno 2 godine da prodje (to je neki prosek) i posle toga uz povremene cudne osecaje u ruci, moci cete da zivite normalno. Ako ne obratite paznju na to, vrlo lako vam moze stradati kicme, a posle cete najverovatnije zaraditi neku bolest na ledjima... Bolje da nikada ne osetite kakvi su to bolovi i ziveti kao drvo...
Odgovori