Levi testis

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Nikolam02
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2019 11:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Levi testis

Post od Nikolam02 »

Vec sigurno vise od 2 godine imam vidno uvecan levi testis kao da nesto raste iz njega ne znam. Danas sam bio kod pedijatra ne kod urologa i na kraju ustanovio je da nema nikakvih upaljenja(prethodno sam vadio krv iz vene) i da kako on kaze nije nikakva bolest. Napisao mi je uput za urologa ali tek za mesec dana. Ostavicu vam ovde sliku pa ako se neko kojim slucajem razume molim da mi kaze sta misli.

Slika
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Levi testis

Post od Slavko_slavko »

U kom smislu uvecan? Da li osecas tezinu u levom testisu? Da li postoji neka promena koja se lako razlikuje od ostalog tkiva i ukoliko postoji da li je tvrdja od okolnog tkiva?
Nikolam02
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2019 11:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Nikolam02 »

Slavko_slavko napisao:U kom smislu uvecan? Da li osecas tezinu u levom testisu? Da li postoji neka promena koja se lako razlikuje od ostalog tkiva i ukoliko postoji da li je tvrdja od okolnog tkiva?
Generalno gledano ne osecam tezinu ali kad se pogleda testis mi je vise spusten od desnog. U opustenom stanju moze da se napipa nesto vrlo meko kao da raste iz testisa nesto kao neke vene. Takodje napipao sam i nesto tvrdo ali pored testisa kao neka stvrdnuta vena. Ja znam da mi je levi testis ovako spusten 2 do 3 godine mozda i jace. Takodje imao sam neku tupu bol koja je trajala 2-3 dana ali samo kad se testis pipne pod odredjenim uglom dok me je danas recimo taj bol prestao. Nadam se da sam detaljno uspeo da ti opisem moj problem pa ako imas bilo kakvu ideju o cemu se radi molim te da mi odgovoris. Pozdrav.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

Dobrano kasnim sa odgovorom, valjda ce odgovor biti od pomoci kada budes bio na forumu.
Normalno je da jedan testis bude nize polozen od drugog, realno mosnice jesu obicna kesa od koze ali po prirodi stoje jedan iznad drugog.
Varikocela, hidrocela, spermocela-nesto od ta tri. Uglavnom se bez pregleda i ultrazvuka ne moze tacno reci o cemu se radi. Bitno je otici kod lekara jer sve gore navedeno moze uticati na plodnost pa je vrlo bitno resiti ove probleme na vreme, ukoliko postoje.
Upalu nisam spomenuo mada je moguce.
Ukoliko se napipaju bilo kakve izrasline na samom testisu mora se lekaru otici sto pre.
Odgovori