Lekovi protiv anksioznosti i njenih posledica

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Mobivita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 18, 2008 10:24 pm

Lekovi protiv anksioznosti i njenih posledica

Post od Mobivita »

Buspiron
GABA-a GABA-b agonist
Adrenalin a1 b1 b2 b3 antagonist
Serotonin agonist
Serotonin reuptejk inhibitor
H1 agonist
MAO-A inhibitor
ACE inhibitor
mGLU 2/3 agonist
GR antagonist
MR antagonist
ACTH antagonist
Proveriti elektrolite obicno je Kalijum nizak
CHR antagonist
Vasopresin antagonist
DHEA
5-HTP

Sigurno sam jos neki preskocio, nisam strucan ali pokusao sam da sastavim ovu list. Neki od ovih lekova se jos ne koriste nego tek treba da pocnu. Kakvo imate iskustvo sa ovim? U koje od ovih lekova se treba najvise pouzdati i da li neki jos treba dodati. Mnogo poremecaja mogu prouzrokovati anksioznost pa zato i ima vise lekova. Uzimaju se samo po jedan, istovremeno se ne smeju uzimati!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Ajoj...Najgore je znati stvari laicki......NEmojte se saliti sa ovim preparatima, niti eksperimentisati sa njima, rizikujete da naskodite sebi a i drugima sastavljanjem ovako besmislenih i neupotrebljivih lista. Da svako sam sebi moze da ordinira terapiju preko interneta ne bi se ljudi z ato skolovali duze od decenije na fakultetu.
Mobivita
Novi član
Novi član

Post od Mobivita »

Pa to sam nasao iz naucnih radova, nemoj da neko ovu listu shvati previse ozbiljno :D ne koriste se svi ovi lekovi u praksi, medjutim svaki bi mozda nekada mogo da se standardno upotrebljava. Npr mGLU 2/3 agonist bi trebalo za koju godinu da se koristi ako se pokaze dobrim.

Ovo je vise sta bi bilo kad bi bilo, kao kad se u novinama procita neki clanak pa se nastavi dalje ne zadrzavajuci mnogo paznju, ali medju ovim lekovima ima nekih koji bi mozda mogli da se primene i ubace u ATC listu. Potrebno je pre toga oko 10 godine testiranja, mnogi se i sada testiraju, ali cak pre toga je potrebno pomisliti da li postoji teoretska mogucnost da neki lek uopsete bude odabran za testiranje. Koliko sam video svi koji su poceli da prave i testiraju hvale se da je njihov lek najbolji. I iz takvih promocija i istrazivanja sam sastavio listu.
Pa mislim da su doktori pravi ljudi koji su upuceni i mogli da predpostave i da prokomentarisu.

Sta mislite koji bi od ovih lekova imali pravi potencijal protiv anksioznosti i mogli jednog dana da budu standardizovani?
Mobivita
Novi član
Novi član

Re: Lekovi protiv anksioznosti i njenih posledica

Post od Mobivita »

Mobivita napisao:Buspiron
GABA-a GABA-b agonist
Adrenalin a1 b1 b2 b3 antagonist
Serotonin agonist
Serotonin reuptejk inhibitor
H1 agonist
MAO-A inhibitor
ACE inhibitor
mGLU 2/3 agonist
GR antagonist
MR antagonist
ACTH antagonist
Proveriti elektrolite obicno je Kalijum nizak
CHR antagonist
Vasopresin antagonist
DHEA
5-HTP

Sigurno sam jos neki preskocio, nisam strucan ali pokusao sam da sastavim ovu list. Neki od ovih lekova se jos ne koriste nego tek treba da pocnu. Kakvo imate iskustvo sa ovim? U koje od ovih lekova se treba najvise pouzdati i da li neki jos treba dodati. Mnogo poremecaja mogu prouzrokovati anksioznost pa zato i ima vise lekova. Uzimaju se samo po jedan, istovremeno se ne smeju uzimati!
Pogresio sam treba h1 antagonist unesto agonist.
Odgovori