lek imuran kod dece

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
mraonicus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2005 9:03 pm

lek imuran kod dece

Post od mraonicus »

Molim za pomoc ,da li se i koliko dugo sme davati imuran detetu od 2,5g...naime devojcica ima problem sa JiA uveitisom,i osim metotrexata koji joj je uveden zbog otoka zglobova predlozeno je dodavanje imurana na neko vreme,da se pokusa smiriti hronicni iridociklitis,koji je pratece boljka artritisu,a koji je u njenom slucaju mnogo teze kontrolisati.
Ako neko ima iskustva sa nezeljenim efektima ove kombinacije,ima li opasnosti od kancerogenih bolesti ili slicno?nama je receno da se sme davati,mala doza od 25mg dnevno a dete ima oko 14kg.Hvala
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ja pijem zbog Kronove bolesti Azathioprin koji je takodje imunosupresiv. Imuran moj lekar nije hteo da mi da jer kaze da ima mnogo vise nezeljenih dejstava. Stavite u trazi Imuran, negde smo, cini mi se na gastroenterologiji vec pisali o njemu. Nisam lekar pa sve ovo uzmite sa rezervom.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

AZP i Imuran su jedan te isti lek, samo je zasticeno/genericko ime drugacije. I jedan i drugi imaju iste nuspojave...

1014020 L04AX01 azatioprin IMURAN tableta 100 po 50 mg GlaxoSmithKline Velika Britanija 1.799,40 0.15 gr 53,98 25%

1014065 L04AX01 azatioprin IMUPRIN tableta 20 po 50 mg Remedica LTD Kipar 321,10 0.15 gr 48,17 25%
Odgovori