kvrge po telu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

gel, lagano se utrljava.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
sonnja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 3:35 pm

Post od sonnja »

imam pitanje, naravno...ne znam jesam li pogodila temu, ali dobro. masna tkiva na glavi, koliko je to opasno, zasto se pojavljuju i da li je uklanjanje opasno i bolno?
Korisnikov avatar
Bomini
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 7:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Bomini »

I ja imam jedno pitanje u vezi tih podkoznih kvrgica.

Meni je pre 5 meseci rađen carski rez. Posle mesec dana javile se crvene grudvice na mestu reza, bila kod ginekologa koji mi je rekao da se to unutrašnji konci nisu resorbovali i da stavljam tople obloge. Napomenuo je da će končići možda probiti kroz kožu kasnije. To se nije desilo, sve se povuklo i rana je bila ok. E sad neznam da li je sve ovo bilo bitno napomenuti, ali se javio drugi problem.

Na leđima, negde u predelu desnog bubrega primetila sam kvržicu koja me je na pritisak blago bolela. Sada je ona veličine zrna graška. Nisam primetila da raste i više me ne boli ni na pritisak.
Međutim juče osećam kao da me boli bubreg(tup, konstantan bol sa nekom težinom). I malo ispod postojeće napipam još jednu kvržicu koja je manja i koja me isto na pritisak blago boli.

Uplašila sam se jer su čini mi se malo dublje. A dermatolog kaže da su možda neke žlezdei da ne diramo ništa. Nemam pojma kakve bi tu žlezde bile, niti znam kome da se obratim.

Molim za pomoć ako neko može da mi odgovori da li je ovo za brigu. Znam da masna tkiva ne dovode ni do kakvih tegoba a ja baš osećam neprijatnost i zatezanje u tom delu.
obrad02
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2014 9:44 pm

Re:

Post od obrad02 »

jarda napisao:Problem koji ti imas ima i moj suprug.On je profesionalni sportista i pocele su da mu se pojavljuju pre 7-8 godina.To ti je masno tkivo koje nemoze da se izleci ovako,samo hiruskim putem da se izvadi,naravno ostaju oziljci.Nista strasno!!! Pozdrav
I ja ih imam bas dosta po telu,na stomaku,grudima,podlakticama.Kada sam bio na ultrazvukundoktor mi rece da je to dobrocudnintumor,tj.masno tkivo(valjda je isto).Rekao mi je da ne moram da skidam da ne pravim bez potrebe oziljke.Ali sta ako od dobrocudnog postane maligni,ili ako ih imam vec toliko otkud da znam da su svi bezopasni?
obrad02
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2014 9:44 pm

Re: kvrge po telu

Post od obrad02 »

Kvrrrga napisao:Nekoliko godina unazad pojavljuju mi se na rukama, ledjima i trbuhu pod kozom kuglice velicine 0,5 do 2 cm; pokretljive su i u odnosu na podlogu i kozu,ne bole me i koza iznad je normalna. Primetio sam da se pojavljuju posle vezbanja sa opterecenjem, i u predelima misica koje najcesce vezbam.Kada neko vreme ne vezbam ne pojavljuju se nove, a stare su nepromenjene. Imam 22 godine i dijabeticar sam,ako je to bitna informacija. Molim nekog od lekara da mi odgovori. Kako mogu da sprecim ili izlecim ove kvrzice? Unapred hvala!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Ма какав тумор. Лекари тумором свашта називају да би правили фаму.

Масно ткиво се таложи због лошег метаболизма. Томе још доприноси сува кожа кроз коју лој не може да изађе па се таложи испод површине коже и ту се стврдне. Обично је комбиновано са слабим или никаквим знојењем.

Дакле много више чисте воде, јабуково сирће са медом... Не треба пити којекакве напитке, слаткише, треба избацити зејтин и убацити свињску маст итд.
GavriloPrincip
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 25, 2016 6:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od GavriloPrincip »

DAvno je tema zastarela ali posto na guglu izlazi kao ponudjen odgovor na pretragu onda smatram da treba da napisem post. Sto se tice kuglica ja ih imam svuda po telu. Kuglice ae nekad prave od vezbanja ali jako retko,najcesce se javljaju kao posledica gojaznlsti, visokog holesterola i dijabetesa. Ako budu veci od 5 cm obavezno da se vade i prate posto su dobrocudni kad su veliki do 10 cm . Sve preko 10 cm sto pre vaditi i pratiti posto postoji sansa i da je maligno. Najbolje je kao sto sam napisao vaditi i pratiti ako je veci od 5 cm cisto radi predostroznosti. Inace kuglice se zovu lipomi i spadaju u dobrocudne tumore.
Odgovori