kvrga

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
easton
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 02, 2010 4:25 pm

kvrga

Post od easton »

Na desnoj nozi pri dnu cevanice imam kvrgu,ona je nastala tako sto sam pretegao klizaljku tj pertle.To mi vec traje nekih 10-ak dana.Od te kvrge su mi otekla oba zgloba i pojavio se podliv sa unutrasnje strane pete.Naravno sve bi bilo lakse da ja ne moram da idem na posao i da ne moram da provodim to vreme na nogama.Otok je skoro spao ali kvrga je i dalje tu,kao neki manji kliker,kvrga boli kao i oko kvrge ne preterano mogu normalno da hodam i tako to,ali cim duze provedem vreme na nogama krece da me boli! Molim vas za neki savet!!!
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: kvrga

Post od sedefasta »

Potražite uput za ortopeda.

U međuvremenu: Sinedol gel 3 puta na dan blago utrljati u smeru "na gore", elastični zavoj dok ste na poslu, kod kuće mirovanje, elevacija oba donja ekstremiteta i hladne obloge. Blaga masaža više puta na dan, opet u smeru prema srcu.
easton
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 02, 2010 4:25 pm

Post od easton »

Hvala na odgovoru,ali da li postoji mogucnost da mi ova kvrga ostane nekim slucajem?Moj drugar je imao bukvalno istu povredu,kaze da mu je trebalo 3 meseca da mu spadne kvrga,znam da ovo nema veze sa mojim pitanjem ali sam morao da prokomentarisem,ipak je u pitanju samo pretegnuta pertla,prosto ne mogu da verujem :roll:

Hvala jos jednom...
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Post od sedefasta »

Može da se desi da ostane, mada će se najverovatnije povući skoro potpuno, ali će se s vremena na vreme pojavljivati kod većih opterećenja. Naravno, može i potpuno da nestane.

Međutim, ovako "na slepo" zaista niko ne bi mogao da Vam da validan odgovor, tako da je najbolje da posetite ortopeda.
Odgovori