"KURA" ZA MRSAVLJENJE DA ILI NE?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
zaca87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2005 1:32 am

"KURA" ZA MRSAVLJENJE DA ILI NE?

Post od zaca87 »

EVO I JA IMAM PITANJE IZ OBLASTI MRSAVLJENJA STO JE KOD NAS VRLO CESTA TEMA.ZANIMA ME DA LI JE KURA POGODNA ZA KORISCENJE I DA LI STVARA STETNE POSLEDICE?U NOVINAMA SAM CITAO DA SU UZ KORISCENJE KURE KILOGRAMI NEPOVRATNI I U SLUCAJU DA NE BUDE TAKO NOVAC JE POVRATAN,DAKLE POSTOJI GARANCIJA.PA VAS PITAM DA LI JE KURA DOBRA ILI NIJE?
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Ne znam tacno na sta mislis. Video si neku 'cudesnu dijetu' u novinama?Ili neki preparat?

Bilo bi zanimljivo da si umesto toga pitao da ti se jave ljudi koji su isprobali tako nesto pa nije delovalo i trazili su novac nazad. A novac im je, kao, vracen. :)

Elem, majka priroda je to lepo uredila. Jedes manje, vise se kreces -> oslabices. Pocnes da jedes onoliko koliko je u skladu sa tom tezinom (tj. vise nego sto si jeo za vreme dijete a manje nego pre dijete) -> odrzaces tezinu. Ako se vratis na nacin zivota od pre dijete - preobilna ishrana, pogresna ishrana, ili manjak fizicke aktivnosti -> kilogrami ce se vratiti.

Nazalost, zivot je nezdrav ovih dana, hiljade zadovoljstava nas mami iz svakog izloga a poslovi su uglavnom sedeci. Ali bez menjanja navika nema dugorocnih rezultata. Magicne pilule nema, bar ne jos...
Lelaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 07, 2005 12:10 pm

Post od Lelaa »

e verovatno si videla u Blic zeni?I ja se takodje pitam da li pomaze?Inace bas i ne verujem da vracaju novac...
Bolje se stalno kreci,smanji hleb i izbaci grickalice iz ishrane.Ja sam to uradila u izgubila sam za 10dana oko 1.5kg:)Inace od lekova bi ti preporucila BIOMED 4 (jer za njega znam da deluje)
Pozdrav:)
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Lelaa napisao:e verovatno si videla u Blic zeni?I ja se takodje pitam da li pomaze?Inace bas i ne verujem da vracaju novac...
Ako je u pitanju neka uravnotezena dijeta onda bi trebalo da pomogne. Ali poenta je sto se i nakon takve dijete ljudi vrate na prvobitan nacin ishrane i naravno opet ugoje.

Biomed je valjda najvise med, kao sto mu i ime kaze. Ako neko tvrdi da mu je pomogao, ok, ali sam med bi trebalo da se prvi izbegava kad se krene na dijetu... :-?

Srecno ipak.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Ja sam strasno protiv dijeta - to sam pisala vise puta.
Ipak, jedna dijeta, (mada bih ja to pre nazvala nacinom ishrane) me je privukla i to redovno praktikujem... tj 2 dijete (mada ja jednu uopste ne smatram dijetom vec prosto nacinom ishrane).

1. se zove hepatoprotektivna dijeta - to je kako se hrane ljudi sa hepatitisom i sl - ja nisam ni znala da to neko koristi za mrsavljenje, ja se tako hranim vec dugo, dugo i tu je najbitnije nacin termicke obrade namirnica (nista przeno, pohovano i sl, sve bareno itd, itd....)

2. se zove Meseceva dijeta i bazirana je na mesecevim fazama kojih ima 4. u toku 28 ili 29 dana. Tih dana (kada je odredjena meseceva mena, to tacno pise kada pocinje i traje 24 casa)... znaci, ta 4 dana u mesecu treba jesti samo tecnost (moze i sok, ali licno spremljen i bez dodataka).
Ja sam to sve prilagodila sebi jer se preporucuje da se bar 1 dan i to kada je Mlad emsec (na slici oznacen kao sasvim crn jer se ne vidi od Sunca)... znaci, taj 1 dan drzim post i jedem tj pijem samo tecnost, kao i sokove, mada ja posle 12 sati u rucno cedjen sok dodam i kasicicu meda (sto bas i nije po propisu, ali meni tako odgovara).
A kada su ostale 3 faze, ja samo za tu veceru popijem caj i malo cedjenog soka i nista vise.

To nikako nije za neko vece gubljenje kilograma, ali jeste zgodno za odrzavanje dobre kilaze.
Moguce je da Mesec zaista ima uticaj na nase telo, jer smo mi najvecim delom sazdani od vode, a znamo da upravo zbog Meseca nastaje plima i oseka...
U svakom slucaju, meni odgovara da imam neki razlog da se bas odredjenog dana uzdrzavam od jace hrane, a posebno mi se dopada kada se sve to svodi na zakone Prirode i kada je sve umereno.
Pozdrav
PS: ovo spada pod Nutricionizam, ali moze i ovde
Odgovori