Krvni sudovi u glavi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
marko83_bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 22, 2010 5:33 am

Krvni sudovi u glavi

Post od marko83_bgd »

Pre godinu dana sam uzimao karvedilol (max 12.5 na dan u dve doze) protiv anksioznosti. Soda bilarbona trenutno otklanja neprijatan zadah iz usta pa sam uzimao po kasicicu na dan bar dve nedelje.

Posledice: Ranije nisam imao vidljive kapilare u ocima,ali su se tad javili (jako mnogo crvenih linijica) i jedan je eksplodirao (pola oka crveno).
Odmah sam prestao da uzimam sodu bikarbonu.

Potom me je zabolelo jako u glavi i pocelo je trnjenje leve polovine vilice i obraza. Poceo sam slabije da osecam levi obraz.

Nije se popravilo do sada. Spavam sedeci naslonjen na zid. Ako se spustim u horizontalni polozaj imam osecaj da ce glava da mi eksplodira.
Pritisak mi je normalan ili nizak, retko kad 120/80.

Sramota me je bilo da idem kod doktora jer sam ja bio kriv zbog ovoga zbog prekomernog uzimanja sode bikarbone pa sam se nadao da ce da se popravi od sebe.

Jako mnogo crvenih linijica se i dalje vidi na beonjacama, nisu se vratile nazad. Moguce da je tako i u glavi i postoji opasnost da neki eksplodira.

Ne znam sta se desilo ali pretpostavljam da je karvedilol oslabio kapilare blokadom alfa1 a natrium iz sode bikarbone privremeno povecao zapreminu krvi i rasirio kapilare.

Molim za pomoc, kome da se obratim, izgleda da se ne popravlja.
Bez ovih pretpostavki cinjenice su: osecaj velikog pritiska iza oka i u glavi. Smanjenje osecaja dodira na levoj polovini lica, a sad je pocelo i na desnoj.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: Krvni sudovi u glavi

Post od Jelisej »

U svakom slucaju trebao bi otici kod lekara, ima mnogo mogucih uzrocnika ovih simptoma, a neki su poprilicno ozbiljni.

Uglavnom, po mom nahodjenju imas losu (lokalnu?) cirkulaciju i slabu snabdevenost kiseonika, moguce zato sto ti je soda bikarbona "izvukla" raznoraznih minerala a i gvozdje, pa imas anemiju izmedju ostalog- a verovatno i ortostatsku hipotenziju.
No moglo bi biti i nesto trece, zato odi kod lekara i obavi preglede.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@marko83_bgd,
beta-blokatori se vec dobrih desetak godina (mozda i vise) ne nalaze u protokolima za lecenje anksioznosti, a carvedilol se nikada nije ni nalazio. necu vam reci koji beta-blokator se nekada propisivao, jer ste mi "sumnjivi" da biste ga pili na svoju ruku!

vasa dijagnoza je neizleceni anksiozni poremecaj, za koji morate otici kod psihijatra - ukoliko mozete sebi da prisustite, najbolje privatno kod psihoteraputa. ako vam budu ponudjeni neki lekovi nemojte ih odbiti.

naravno da su vam crvene oci kad pisete da spavate u sedecem polazaju...

@Jelisej,
kasicica sode-bikarbone, koju naravno ne treba da uzima, apsolutno ne moze izazvati ni anemiju (depoi vit. B12 traju NEKOLIKO GODINA, i anemija se ispoljva par godina nakon ostecenja zeluca), niti dizbalans jona (ljudski organizam ima nekoliko efikasnih puferskih sistema koje sigurno ne moze da ugrozi kasicica sode bikarbone :lol: )
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

marko83_bgd napisao:osecaj velikog pritiska iza oka i u glavi. Smanjenje osecaja dodira na levoj polovini lica, a sad je pocelo i na desnoj.
Obavezno kod lekara. Čak i da je zbog sode bikarbone (u nekom naučno fantastičnom scenariju), ne sme da te bude sramota. Treba ti pomoć bar da se isključi/spreči neko trajnije oštećenje.

Postoje stanja kada je alternativa ok, ali treba razlikovati i ona kada je pregled stručnjaka neophodan.
Odgovori