krvni pritisak

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
svepri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 18, 2011 12:58 am

krvni pritisak

Post od svepri »

Imam nepunih 24 godine,i imam dosta viskok pritisak 166 sa 95,ponekad se smanji...molim za neke informacije...Imam 88 kilograma i visok sam 190,nebavim se sportom,pusac sam...
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Re: krvni pritisak

Post od sara08 »

Pozdrav!
Da li si ikada bio kod doktora zbog ovoga problema i da li si radio kakve pretrage vezano uz hipertenziju?
Imas li kakvu organsku bolest (probleme sa bubrezima npr, ili hormonske poremecaje)?
Da li ti je takav tlak stalno ili samo povremeno?
Naime, visoki krvni tlak se ne moze dijagnosticirati nakon npr jednog mjerenja jer na njega mogu utjecati i neki drugi cimbenici (recimo veliko uzbudenje za vrijeme mjerenja, osjecaj panike itd), tako da je za donosenje dijagnoze hipertenzije potrebno mjeriti tlak nekoliko dana za redom, vise puta na dan (najbolje uvijek u isto, ili barem priblizno vrijeme).
Promjena nacina zivota je prvi korak u lijecenju hipertenzije.
Prije svega trebao bi prestati pusiti, poceti prakticirati umjerenu tjelesnu aktivnost (dovoljno je i vjezbanje 15ak minuta, moze i hodanje minimalno pola sata), ne znam koliko koristis soli u prehrani, no kod visokog tlaka se preporucuje ogranicavanje unosa soli jer ona povisuje tlak, smanjivanje tjelesne tezine ( tvoja je idealna tako da to ne moras :D )...
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
Odgovori