Krvna slika

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
KojicBojan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 23, 2010 11:36 pm

Krvna slika

Post od KojicBojan »

S'obzirom da imam povisen nivo holesterola i triglicerida, uradio sam krvnu sliku...
Idalje je povecan nivo holesterola (6.2H) i triglicerida (3.86H), medjutim sada se javilo i odstupanje kod AST_L(35H, a normala je do 31) i ALT_L (40H, a normala je takodje do 31)
Doktor mi je dao uput za ultrazvuk abdomena, mada je rekao da u principu nije toliko to ni potrebno, s'obzirom da nemam bolove u stomaku.

Takodje mi je preporucio Omega Defence, tablete ili sta su vec, posle dorucka, svaki dan i kontrola za 2 meseca.

U odnosu na pregled od zimus trigliceridi su mi se povecali (bili su 2.86), a holesterol je isti.

Imam 27 godina i nazalost zivot pod stresom zbog raznih problema. Povecan nivo holesterola i triglicerida imam od prosle godine, od kad mucim muku da nadjem normalan posao, tj. od kad sam zavrsio fakultet.

Koliko je opasno to sto mi je AST_L i ALT_L povecano, posto koliko mi je doktor objasnio da je to vezano za talozenje masnoca u jetri?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Re: Krvna slika

Post od dr ivica »

Lepo Vi uradite taj UZ, proverite i HBsAg i anti-HCV, batalite masna jela, gazirana pića, alkohol, bežite iz okruženja u kome su isparljive boje, lakovi, benzin, ako imate neki kilogram viška, probajte da ga izgubite i ne brinite puno.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori