Postovani,
Uradio sam kompletnu krvnu sliku i ustanovio da mi je masnoca i secer na granici normale tj za nijansu povisen. Znam da to nije nista strasno u ovom trenutku ali bih voleo da preventivno povedem racuna o ishrani pre svega. Molim za savet i odgovorite mi samo da li je u redu da svako jutro popijem sok od cedjenog voce (grejp, pomorandza, limun) na prazan stomak? Ovo pitam zato sto pokusavam da sebi razjasnim uzrok moje trenutne krvne slike i takodje da znam koliko je dobro konzumirati na prazan stomak svako jutro cedjeni vocni sok (vocni secer) ?
Unapred hvala!
Krvna slika problem
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Krvna slika problem
To sto je secer na granici ne mora nista da znaci, zavisi dosta od toga sta si jeo prethodnog dana i da li si ispostovao ono pravilo da ne jedes posle 18 sati ako ti ujutro vade krv. Koja masnoca je problem, LDL holesterol? Nece ti nista biti od jedne case soka (ali ako je sveze cedjen, ne onaj u tetrapaku sa dodatim secerom). Mada generalno je uvek bolje pojesti voce a piti vodu. Ne bi bilo lose da dodjes na svoju idealnu tezinu posto pretpostavljam da imas koji kilogram viska, ili ako vec imas tu tezinu povecaj misicnu masu a smanji masne naslage.