krvarenje iz nosa-svaki dan
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm
krvarenje iz nosa-svaki dan
moj muz ima problem.svaki dan vec nekoliko godina njemu curi krv iz nosa.ukoliko smanji telesnu tezinu npr,za 3-4 kg,njemu prestane,ali posto vrlo lako i brzo dodaje,ponovo.doktori su mu rekli da to nije nista.medjutim,ja nesto mialim da ne moze da ne bude nista.on kaze da su mu pekli neku ranicu u nosu jos dok je bio mali,pa sad mu zato ide krv.ta ranica je u jednoj strani nosa,a on krvari iz obe strane.ponekad mi kaze da je to zato sto sto je malo puniji.sta bi to moglo da bude i kako to da zaustavi?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: krvarenje iz nosa-svaki dan
Da li ima problema sa krvnim pritiskom?
Izmerite krvni pritisak kada pochne krvarenje iz nosa, moze biti od visokog pritiska, posebno ako je osoba gojazna.
A sa druge strane moze biti oshtecenje sluzokoze i sitnih krvnih sudova unutar nosa, i ako je provocirano nekom upalom, duvanejm nosa u toku dana, naravno da ce teci i krv...
Izmerite krvni pritisak kada pochne krvarenje iz nosa, moze biti od visokog pritiska, posebno ako je osoba gojazna.
A sa druge strane moze biti oshtecenje sluzokoze i sitnih krvnih sudova unutar nosa, i ako je provocirano nekom upalom, duvanejm nosa u toku dana, naravno da ce teci i krv...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
jeste gojazan ali nema problem sa pritiskom,ali zato stalno duva nos,kaze nesto mu smeta unutra pa hoce da izduva.ja sam mu rekla da moze od toga,ali kad vidim i njegova braca imaju isti problem a uopste ne duvaju nos,mada njima redje.
ako nema visok pritisak moze da bude neki kapilar u nosu, kad sam bila mala isla mi je krv iz nosa svaki dan, niko nije smeo ni da me pipne kao ono kad dete gnjavite i sl. jer bi mi odmah krenula krv. Nije to nista strashno ako je covek inae zdrav. Pre nekih mesec dana mi je odjednom krenula ujutru dok sam se umivala, kazu da bi trebalo spavati na malo visem jastuku, ja spavam na skoro ravnom.
Zar niste bili kod lekara a svaki dan curi krv?????
Ja sam imao slicne probleme a posebno kad pocne centralno grejanje od suvog vazduha i srecom jedna doktorka mi je to otkrila pa sam stavljao vodu i mokre krpe na radijator i kad sam pio neke lekove htelo je da se odrazi, sada mi se retko desava.
Ja sam imao slicne probleme a posebno kad pocne centralno grejanje od suvog vazduha i srecom jedna doktorka mi je to otkrila pa sam stavljao vodu i mokre krpe na radijator i kad sam pio neke lekove htelo je da se odrazi, sada mi se retko desava.
-
- Aktivan član
hvala,probacemo i to.