krv na stolici

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
nmina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 22, 2006 10:37 pm

krv na stolici

Post od nmina »

Imam tvrde i neredovne stolice(svaki drugi treci dan)Od skoro mi se pocelo desavati da na njima ili u tragu na solji ugledam krv.Tragovi krvi se ne nalaze na papiru prilikom brisanja samo direkno na stolici.
Krv je odprilike boje kao kada se poseces(jarko crvena)
Prolive skoro nikada nemam,ali mi se desilo 2 puta za zadnjih godinu dana pojava sluzi pomesana sa sukrvicom koja kao da dolazi iz zadnjeg dela debelog creva.(par dana pre te pojave imala sam gadan stomacni virus)Obratila sam se lekaru opste prakse koji je skoro bio siguran da su u pitanju hemoroidi i preporucio promenu ishrane.U sustini nesmatram da se nepravilno hranim jedino sto mi je konzumacija voca oskudna.Ne
pusim NE pijem , koliko znam malignih oboljenja nemam u porodici.
Jedino sto osecam je ponekad pritisak ili blag bol sa leve strane iznad kukaUplasena sam i nameravam da opet odem lekaru opste prakse da bih dobila uput za dalje.Ima li ko slicni problem i koje pretrage bi trebalo raditi? Imam 28 god.
citostatik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od citostatik »

Ja nisam doktor, ali to lici na hemoroide... Ne bih ni malo panicio, ali svakako treba da uradih pretrage i odes na pregled... :wink:
kimmi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 1:07 am

Post od kimmi »

Moj ti je savet, da dijagnozu ne trazis na internetu,vec kod doktora. Na internet dodji da cujes druga iskustva i saznas nesto novo o svojoj bolesti. Januara 2006. imao sam slicne simptome, gde mi je doktorica rekla da su "100% hemoroidi". Trazio sam joj uput za specijalistu, rekla je nema potrebe, trazio sam da dam krv ili stolicu na analizu, rekla je nema potrebe.
Onda sam pribegao starom oprobanom metodu, nasao vezu, kupio flasu viskija, bombonjeru za glavnu sestru i otisao u bolnicu. Radili su mi rektoskopiju, kolonoskopiju i dali 8 uzoraka tkiva na patologiju. Utvrdili su da imam ulcerozni kolitis 1. i 2. stepena. Proslo je 6 i po meseci kako pijem terapiju, jedem dijetalnu hranu i jos uvek imam simptome bolesti ( krv i sluz u stolici). Naravno bilo je i perioda bez tih simptoma.
Zato spremi se, nadji vezu i pravo kod specijaliste. To sto sam imao slicne simptome uopste ne znaci da i ti bolujes od UK. Kao sto mi je doktor rekao prvi put : za takve simptome moze biti 16 banalnih razloga i 1 opasan, zato sve mora da se ispita", a ti kao na lutriji cekas da vidis kakvu nagradu ce da ti izvucu.
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Nezgodno je da mi ovde nagadjamo dijagnozu. Možda sada zaista imate hemoroide kao posledica tvrde i neredovne stolice, a ranije ( dva puta kad ste imali sluz i krv u stolici) ste imali neki infektivni enterokolitis. Možda u pitanju Chron ili ulcerozni kolitis mada oni obično idu sa dijarejom i gubitkom težine i tenezmima (lažnim pozivima). Uradite najosnovniju biohemiju, krvnu sliku i sedimentaciju za pocetak.
kimmi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 1:07 am

Post od kimmi »

drM napisao:Nezgodno je da mi ovde nagadjamo dijagnozu. Možda sada zaista imate hemoroide kao posledica tvrde i neredovne stolice, a ranije ( dva puta kad ste imali sluz i krv u stolici) ste imali neki infektivni enterokolitis. Možda u pitanju Chron ili ulcerozni kolitis mada oni obično idu sa dijarejom i gubitkom težine i tenezmima (lažnim pozivima). Uradite najosnovniju biohemiju, krvnu sliku i sedimentaciju za pocetak.
Upravo tako, medjutim sto se krvne slike tice u mom slucaju nije pokazala bas nista. Uradili su mi komplet ispitivanje krvi i sve vrednosti su bile u normalnim granicama, a meni kolitis divlja. To mi nikako nije bilo jasno.
Krajem iduce nedelje idem na kolonoskopiju, pa cemo da vidimo sta se to dogadja u mojim crevima. Dace mi i disk sa snimkom, tako da sam "odusevljen" sto cu moci da vidim svoje crevo iznutra. Nekad se zapitam, ko li to gore izmislja ovakve glupe bolesti.
Odgovori