Krv iz nosa i poblem sa zarastanjem rana

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
adidas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 13, 2008 3:47 pm

Krv iz nosa i poblem sa zarastanjem rana

Post od adidas »

Imam problem sa krvarenjem iz nosa koje nikako da prestane. Vec nekoliko dana kad se probudim, vidim tragove na jastuku. Nema previse krvi, ali su prisutni.

Jutros mi je krenula krv iz nosa, bas dosta, i nikako da stane. I ranije mi je isla krv na nos povremeno (doduse ne u zadnjih godinu, godinu i po). Medjutim, ovaj put imam problem da i posle sat vremena iz nosa izlazi sveza krv kada maramicom pritisnem nos. Ja mogu da stojim, sedim, krv ne curi intenzivno da moram da legnem, ili da pritisnem nos. Ovih dana sam bio prehladjen, verovatno sam imao virus. Mozda ta prehlada ima neke veze sa ovim?

Pre neki dan sam razgrebao kozu na ruci (napravio veoma malu ranu). Medjutim, i tada se nesto cudno desavalo. Rana je dosta vremena izgledala kao sveza, kao da je limfa sve vreme prisutna. Tek za 2 dana se pojavila zgrusana krv, i sada ta rana izgleda u redu.

Sta moze biti uzrok ovome? Da li je moguce da imam problem sa zgrusavanjem krvi (da nece krv da se zgrusa)? Sta bi mogao da bude uzrok tome? Ovo mi se desava tek od skoro, ranije nije bilo ovako. Da li je neophodno da idem kod lekara odmah, ili mogu da sacekam par dana da vidim da li ce se ovo sa nosom stabilizovati?
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Krv iz nosa i poblem sa zarastanjem rana

Post od Slavko_slavko »

nemoj cekati par dana, najbolje da odes odmah...izvadis krv, odrade se kompletne analize, da se vidi da li je do trombocita ili je nesto drugo...bolje nemoj cekati, problem moze da se povuce i da se nikad vise ne pojavi a moze da bude jos gore...kad vec imas volje-knjizicu i kod doce...
Odgovori