krpelj!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
stendec
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 9:36 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

krpelj!

Post od stendec »

Me je ujeo pre dva dana! Sam sam ga izvadio (samo mali deo je bio pod kozom), neverujuci da je krpelj u pitanju, pa pobogu kraj novembra je.

Naravno, nisam ga dovoljno strucno izvadio, pa sam otisao pre par sati u Pasterovu 2 (infektoloska). Dezurna sestra je videla da je ostala mala "kvrzica" i tretirala je mesto tecnim azotom, i preporucila da mazem ranicu sa gentamicin-om, kao i da cekam nedelju dve da vidim da li ce biti promena. Na tom mestu ili negde drugde bi mogao da se pojavi crvenilo...

Meni se cini kao da je "deo" krpelja idalje ispod koze, vidim nesto malecno crno ispod plika od azota.

Gde da idem da mi to malo strucnije pregledaju i izvade? ...nekrivim sestru da je nestrucna, ja sam dosao u kasne sate....

Kako najbrze da ustanovim da li sam zarazen necim? npr. Lajnska bolest... da li da vadim krv odmah u ponedeljak i na sta da je testiram?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Tecni azot????

Nista se ne matretirajte, usceprkajte to iglom za davanje injekcija, namazite jodom i popijte dve kutije Dovicina ili dve kutije Palitrex-a.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori