Da li je to krpelj??

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

tinar2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 2:11 pm

Da li je to krpelj??

Post od tinar2 »

Juce u Kosutnjaku, dok sam setala kucice, nesto sitno, krvavo na ruci... Odmah sam to skinula (nije bilo zakaceno, nego samo je ˝lezalo˝ na ruci), pregledala sam da li mi neko kuce ne krvari i posto nije, nisam se obazirala. Od jutros vidim crvenu tackicu i crvenilo oko nje, koje jos plus i boli- kao da je malo nateklo... E sad, znam da se krpelji cupaju-vade kad se zakace a ovo nije bilo zakaceno, ali nista drugo mi ne pada na pamet. Ja znam kako izgleda krpelj, kod mojih kucica ali ovo je celo bilo krvavo i sluzavo... :-? Ima neko ideju?
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Re: Da li je to krpelj??

Post od Ivanna Kraljica »

mozda vas je nesto ujelo,mada krpelj je mozda pokusao da se zakaci pa nije stigao,moze i to da bude...
tinar2
Novi član
Novi član

Post od tinar2 »

I ja sam mislila da bi nesto drugo moglo isto da me ujede, ali nikad nisam videla ovako nesto... :-? A ako jeste slucajno u pitanju krpelj, koji nije uspeo da se zakaci, da li bi i onda imala to crvenilo, koje je sad jos vise nateklo i jos vise boli? :(
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

pa zavisi kako ko reaguje,ja recimo i an dodir krpelja oteknem an tom mestu,i onda samo dezinfikujem i to je to,da ne mozete slucajno da postavite slicicu toga,da pogledam jer ne znam napamet zaista.
tinar2
Novi član
Novi član

Post od tinar2 »

Evo prilazem sliku, nisam bas najbolje mogla da uhvatim ali nadam se da se vidi crveni krug sa tackicom u sredini, koja izgleda kao ujed...

Slika

Crvenilo je malo splaslo od jutros. :)
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

pa ovo te je nesto ujelo,jer da je bilo krpelja,imala bi kao kraticu tu....
a je si razmiljala da ipak posetis lekara,sto je sigurno sigurno je,mozda nije nista,al da budes sigurna
tinar2
Novi član
Novi član

Post od tinar2 »

E ja sam ti takva da dok ne krene nesto da mi smeta bas, ne idem kod lekara... :oops: Ali evo, crvenilo i otok si skroz proslo, samo je ostala ta crvena tackica, odnosno ujed pa se nadam da zaista nije nista strasno. :)
Hvala puno na pomoci i odgovorima
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

tinar2 napisao:E ja sam ti takva da dok ne krene nesto da mi smeta bas, ne idem kod lekara... :oops: Ali evo, crvenilo i otok si skroz proslo, samo je ostala ta crvena tackica, odnosno ujed pa se nadam da zaista nije nista strasno. :)
Hvala puno na pomoci i odgovorima
pa dobro ima i to svojih losih strana,i ja isto tako cekam do kraja...
ako je sve splaslo,onda nema potrebe za brigom,onda nije nista strasno.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

jedino sto si mogla,a da ti ostane za ubuduce da ako ti se desi opet ovako nesto,stavis hladan oblog pa ce valjda da prodje...verovatno ubod nekog insekta...ako se ti dobro osecas,onda nema razloga da se plasis... :wink:
tinar2
Novi član
Novi član

Post od tinar2 »

Imacu to na umu sledeci put, skroz je proslo crvenilo, otok i bol, ostala je samo tackica ali i ona prolazi...
Hvala svima :)
smv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 09, 2010 10:01 pm

Post od smv »

Meni se pojavilo neko blago crvenilo na stomaku, na dva mesta, mozda ima i 2 meseca. Delovalo je kao modrica. Nedavno sam primetila da se menja, tj. stvrdnjava, pa sam otišla kod dermatologa. On kaže da me je ujeo krpelj iako ja to nisam primetila (da li je moguće?). Dao mi je neku kremu i da popijem 12 kutija ampicilina - na osam sati po 2 od 500 mg i tako 30 dana!? Bila bih jako zahvalna ako bi mi neko odgovorio da li je to normalno? Nisam bila ni na kakvoj analizi, jer dermatolog rece da je to nepotrebno jer ne mora ništa da znači.
Odgovori