Krpelj...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Milan***
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 4:41 pm

Krpelj...

Post od Milan*** »

Trčao sam kroz šumu, uhvatila me kiša, bila vlažna trava, idealni uslovi za krpelja. Dodjem kući, istuširam se, pregledam noge da vidim da li ima krpelja i vidim jednog. Bio je mrtav, smežuren. Ipak, na mestu gde je nađen nije bio nakačen ali je ostala kao ranica od njega. Nema nikakvog crvenila oko tog mesta, samo ta tačkica je crvena, nešto nalik bubuljici kad se predje preko nje ili malog cvorica.
Da li krpelj pokusao da se nakači pa je napravio tu ranicu te ga je topla voda i šampon poslali u nebesa pre nego što je napravio veću štetu? Ili se krpelj ranije nalazio tu pre nego što je primećen, otkačio se i crko ali po onome što sam video, krpelj nije bio naduven kao biće koje voli krv nego totalno smežuren.

Čitao na netu da se prsten javlja do 32 dana najčešće od 7-14 dana ali za sada kod mene ništa, pratim situaciju svakog dana. Čak ranica bledi pa sam morao da je zaokružim flomasterom kako je ne bih izgubio.

Šta vi mislite o mojoj situaciji?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Krpelj...

Post od aaaca »

Штета је што крпеља ниси однео на анализу.

Неки кажу да у случају инфекције прстенови могу да се јаве на било ком делу тела независно од места уједа. То значи да треба да посматраш цело тело.
Odgovori