UC il Kron

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Dijana.Trepkov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 25, 2008 5:52 pm

UC il Kron

Post od Dijana.Trepkov »

Da li je moguće imati Ulcerozni kolitis ili Kronovu bolest a da su svi rezultati krvi OK, osim sedimentacije koja je 17 a granična vrednost je 15? Imam u poslednjih par dana jake bolove u crevima i prenamnoženu kandidu!
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Itekako

Post od Kicha »

itekako je moguce. Ja sam dokaz u toku godinu dana pod Kronom sam 10x vadio krv i sve je perfektno!!! Meni je sedimentacija 2, CRP = 1 cak su i mi i sva antitela na UC i Kron negativna pa ih imam. Ti najpre resi Kandidu Diflucanom 150mg 1x nedeljno 4 kapsule
Dijana.Trepkov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 25, 2008 5:52 pm

Post od Dijana.Trepkov »

Da, ali ja sam čula da ljudi sa UC i Kronom uvek imaju krvave stolice, intenzivni bol u donjem delu stomaka, proliv koji je taman ili krvav, i pozitivni su na hemokult testu. Kod mene nije slučaj ni jedno od tih stvari a moja doktorka (opšte prakse) mi je rekla da verovatno imam UC ili Kronovu bolest.

Da li postoje neki simptomi koje nisam navela a koji bi možda mogli da navedu moju doktorku da misli da imam jednu od ove dve bolesti?
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

To nije tacno. Ja sam godinu dana bio bez krvi pa sam zakacio ozbiljnu Dg. Kod Krona je krvarenje slabije nego kod UCa. Nista to nema veze! Mene nije nista bolelo, nisam imao prolive pa su mi otkrili najpre uc pa posle godinu dana i MC. Pravac endoskopija na KCS ili VMA. Nikakvi testovi krvi niti analize simptoma jer je meni to bilo sasvim OK a imao sam gasove ko lud, na to sam se zalio najvise
Odgovori