Pozdrav,
Vec nekih 6-7 godina imam to stanje za koje su mi doktori rekli da se zove kratkotrajna amnezija ili kriza svesti. Medjutim, svi su mi takodje rekli da za to nema ljeka, nego da prolzi samo, s obzirom da nije nikakva vrsta epilepsije i svi snimci i rezultati (CT, EEG, MR itd) su mi potpuno cisti. Ono sto mogu reci jeste da uvek predosetim kad ce mi naici ta kriza svesti, jer se svi zvukovi pojacaju oko mene i sklope u neku vrstu melodije (koliko god to ludo zvucalo), ali kad to prodje ja se potpuno iskljucim. Ne onesvestim se, nego pricam nebuloze, hodam, skidam jaknu, patike itd. To traje nekih 30sec pa do 2 min, i ja se posle apsolutno nicega ne secam. Samo mi se spava, i kad se uspem naspavati budem okej. Da li ima neko da je imao slicno ili isto stanje, ili da znate nekoga, a da mu je to proslo? Stvarno bi mi pomoglo kad bih znala kako da se borim s time i kad ce proci, pogotovo jer krecem na fax i volela bih svoje buduce kolege postedeti tih incidenata.
krize svesti ili tzv. kratkotrajna amnezija.
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: krize svesti ili tzv. kratkotrajna amnezija.
Први пут чујем за тако нешто. То ми личи на дневно месечарење.
Не знам да ли то може да буде последица поремећење циркулације или притиска на неки нерв.
Какви догађаји су претходили појављивању тог проблема?
Не знам да ли то може да буде последица поремећење циркулације или притиска на неки нерв.
Какви догађаји су претходили појављивању тог проблема?
Pocelo je samo od sebe. S pocetka su mi stvari pocela ispadati iz ruku a da to nisam primjecivala, a posle se pocelo desavati to sto sam gore opisala. Svi su mi rekli da se to pocelo pojavljivati kao posledica stresa kad sam ulazila u pubertet, tad su mi se roditelji razveli. Al rekli su mo i da ce proci kad izadjem iz puberteta, a ne peolazi...
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Чиме се бавиш и колико си физички активна? Имаш ли још каквих проблема?
Sad za sad se ne bavim ni cim, tek sam zavrsila srednju. A sto se fizicke aktivnosti tice, ne treniram nista, ali dosta vremena provodim napolju, u setnjama. Mada mogu reci da se taj problem uglavnom pojavljuje kada sam nenaspavana i umorna, ili kada sam mnogo iznervirana.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Од шетње слаба вајда. Добро је да си на ваздуху али шетња је за бабе.
Да ли знаш да мораш да спаваш најмање осам сати свакодневно и то ноћу?
Узми да радиш вежбе које сам описао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Рамена-рачунари, Врат, Леђа.
Да ли знаш да мораш да спаваш најмање осам сати свакодневно и то ноћу?
Узми да радиш вежбе које сам описао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Рамена-рачунари, Врат, Леђа.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 13, 2015 6:29 pm
Moj sin,koji ima 10 godina je imao nesto slicno ali u kombinaciji sa strasnom glavoboljom.Oci su mu bile otvorene,ali nas nije ni video ni cuo....
na kraju su nam rekli da je to bila kriza svesti,zavrsili smo u Tirsovoj i na kaju smo dobili dijagnozu MIGRENA.
na kraju su nam rekli da je to bila kriza svesti,zavrsili smo u Tirsovoj i na kaju smo dobili dijagnozu MIGRENA.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ма да, мигрене, вируси, гени, марсовци...
Порадите на крвотоку малишана. Мора редовно да ради вежбе нарочито за горњи део тела.
Порадите на крвотоку малишана. Мора редовно да ради вежбе нарочито за горњи део тела.