Postovani.
dijagnostikovana mi je koxartroza obostrano.Interesuje me koju vrstu rekreacije smem upraznjavati,koje vezbe, ili na primer pilates?
Puno hvala
koxartroza i vezbe
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Plivanje i voznja bicikla ce vam svakako prijati. Sem toga, bilo bi dobro da vam u domu zdravlja pokazu vezbe za povecanje obima pokreta kukova, kao i vezbe za jacanje misica sedalnog i natkolenog predela.
Za pilates stvarno nemam pojma jer ne znam sta se tu radi.
Sem toga, ako je koksartroza dijagnostikovana na osnovu pregleda i rentgenskog snimka, bilo bi dobro da se javljate ortopedu jednom godisnje da bi se pratio eventualni razvoj bolesti i, ako je potrebna operacija, da se uradi na vreme
Za pilates stvarno nemam pojma jer ne znam sta se tu radi.
Sem toga, ako je koksartroza dijagnostikovana na osnovu pregleda i rentgenskog snimka, bilo bi dobro da se javljate ortopedu jednom godisnje da bi se pratio eventualni razvoj bolesti i, ako je potrebna operacija, da se uradi na vreme
Vezbe propisane od strane ortopeda i fizijatra za vas konkretan slucaj. Nista na svoju ruku i redovne kontrole, radi odluke o optimalnom vremenu indikovanja operacije.
Pilates vam nece pomoci, jer nije u pitanju kicmeni stub, vec kukovi. Inace, i za kicmeni stub, metoda je vrlo diskutabilna
Pilates vam nece pomoci, jer nije u pitanju kicmeni stub, vec kukovi. Inace, i za kicmeni stub, metoda je vrlo diskutabilna

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]