Evo negde citam da su kospice iz breskve opasne jer imaju amigdalin koji se u organizmu pretvara u otrovnu cijanovodoničnu kiselinu.
Dok negde citam da je amigdalin odnosno vitamn B17 veoma koristan za tumore,i za odrzavanje zdravlja.
Negde sam citao da je smrtonosna zona iznad 25000 mg na kilogram tezine,a negde da se nesme uneti vise od 2 kospice na dan.
Kakvo je vase misljenje o amigdalin koji se nalazi u kospicama.Da li treba da prestanem da jedem kospice iz breskve,kajsije.
Kospice iz breskve,da ili ne?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Kospice iz breskve,da ili ne?
Koji je razlog zbog koga jedete kospice?
Колико је мени познато, језгро брескве је отровно. Не сећам се зашто, али ваљда се кошчица због тога тешко разбија јер не треба да се једе.
Нисам сигуран, али имам такву информацију.
Језгро кајсије је веома корисно и здраво и ја сам га јео много. Између осталог, управо витамин Б17 је користан јер када се метаболише у туморском ткиву ослобађа се цијанид и убија га тј. убија кандиду која је изазвала тумор, али да не запетљавам. Због тога се у Америци нигде не може купити сирово језгро кајсије него само печено које је бескорисно по питању тумора.

Језгро кајсије је веома корисно и здраво и ја сам га јео много. Између осталог, управо витамин Б17 је користан јер када се метаболише у туморском ткиву ослобађа се цијанид и убија га тј. убија кандиду која је изазвала тумор, али да не запетљавам. Због тога се у Америци нигде не може купити сирово језгро кајсије него само печено које је бескорисно по питању тумора.
ja kospice jedem jer mi se svidaju tu i cuo sam da su zdrave da neke od njih kontrolisu krvne sudove neke secer i to.Narocito od kajsije ja ne leto pojedem vise od 100 komada meni se svidja njihov ukus,slicno orahu ili lesniku.
Inace ja volim i da jedem zelene breskve i kajsije dok jos nisu zrele,evo moje breskve stizu krajem leta,a ja vec sad volim da ih jedem a ono njihovo jezgro nije tvrdo pa ja nekad zagrizem i to inace kad su zrele ja kospice bacam,pa sam se uplasio kad sam cuo da je to jezgro otrovno,dok sam negde nasao da je doza od 25000mg smrtonosa a sve ispod nije pa mi nije jasno sad.
Inace ja volim i da jedem zelene breskve i kajsije dok jos nisu zrele,evo moje breskve stizu krajem leta,a ja vec sad volim da ih jedem a ono njihovo jezgro nije tvrdo pa ja nekad zagrizem i to inace kad su zrele ja kospice bacam,pa sam se uplasio kad sam cuo da je to jezgro otrovno,dok sam negde nasao da je doza od 25000mg smrtonosa a sve ispod nije pa mi nije jasno sad.
Да можда твоје тамањење зеленог воћа нема неке везе са болом у мошницама? Знам да зелено воће није добро да се једе, па питам онако, можда?
Nije,ja sam poceo da jedem zeleno voce od prekljuce a bol traje 2 meseca mada je povremen sad idem kod privatnog urologa,inace nekad zaboli desni kanal kad trcim.
0,0001% da je od zelenog voca.
0,0001% da je od zelenog voca.
Добра вероватноћа. 

inace ovo u mosnicama mi je neka cista tako da je i tih 0,0001% iskljuceno
Ми одосмо у другу тему, али ако имаш цисту онда то није наивно.
Neko konkretno misljenje da li da uzimam kospice iz breskve ?