kosa i koza, bas problem

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
dakili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 15, 2006 9:18 pm

kosa i koza, bas problem

Post od dakili »

Pozdrav svima! Duze od godinu dana imam problema sa kozom celog tela, suva je i peruta se jako, u poslednje vreme imam i rane. Dovoljno je jedan, dve dana da ne namazem telo uljem ili mlekom za telo i bude katastrofa. Isto tako mi je i kosa toliko ostecena kao da sam je tretirala blansom. A nisam, redovno je sisam i retko farbam. Znaci, nikad ovako nesto mi se nije desavalo. Pretpostavljam da mi je neki vitamin ili mineral deficitaran u organizmu, ali ne znam koji. Vitamin B nije, pijem beviplex. Da napomenem i da mi je imunitet jako oslabljen, sveke dve nedelje sam prehladjena ili tako nesto. Ima li neko ideju sta bi moglo biti u pitanju i sta da koristim? Hvala unapred
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Mozda ne bi bilo lose da proverite kompletnu krvnu sliku i gvozdje kao i funkciju stitaste zlezde.
dakili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 15, 2006 9:18 pm

Post od dakili »

Hvala Vam na odgovoru! Krvnu sliku redovno kontrolisem, i u redu je, kao i gvozdje. E sad, stitna zlezda mi nije pala na pamet kao moguci razlog, ali provericu.
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

kosa

Post od unka »

Treba da piješ vitamine za bolji imunitet organizma. Oligovit kad mi je opadala kosa mi je preporučio farmaceut. Probaj sa napravljenim šamponom

Jedan mali Kosili preručiš u veću posudu, dodaš ricinusovo i maslinovo ulje, dve inekcije bevipleksa dobro izmućkaš i time pereš kosu. Može se malo sipati i Pantenol rastvora. Posle porodjaja sam mazala koren kose sa Pantenol rastvorom koji mi je pomogao u sprečavanju opadanja kose. Takođe i Nirel šampon protiv opadanja kose pomaže dosta. Često pranje masti teme ne treba je prati svaki dan nego razmak minimum treba da bude pet dana od svakog pranja.
Odgovori