Koprivnjaca
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Koprivnjaca
otkrio sam koju sam alergiju imao to je bila koprivnjaca zato je trajala nedelju dana sada me zanima citao sam ali nigde ne pise da moze za uzrok koprivnjace da bude nikotin ili cigarete sada vas da pitam vi znate valjda da li moze da mogu da budu i cigarete uzrocnici???
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Koprivnjaca
Koprivnjaca moze da se javi od xxxx broj uzrocnika. Ranije mi se javljala cesto, sad je nema vec neko duze vreme. Dr. nisu hteli da mi rade alergotestove zbog toga....
a da li trebam sada da radim alergotestove ili je to samo dzaba ? hteo bih da se izlecim?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Alergije se slabo lece. Tj. ako si na nesto alergican - onda to izbegavas i to je to.
Koliko cesto ti se javlja koprivnjaca? Jesi li bio kod dermatologa?
Koliko cesto ti se javlja koprivnjaca? Jesi li bio kod dermatologa?
ne nisam bio ali moja mama je doktor ali nije specijalista za kozu hvala bogu sada mi se ne javlja nego pre jednu nedeljeu imao sam je 6 dana zaredom
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Koprivnjača je alergiska reakcija na alergene unete u telo putem hrane,vode itd.Može se javiti i samo jednom u životu.Simtomi su sitan jako crveni osip i jak svrab koji se proširuje spoljnom iritacijom ili češanjem.Ja sam imala prošle godine jednom i nikada pre u životu, jela sam sev što jedm od kada znam za sebe ništa novo, ujutru je počelo kao ujed jednog komarca na ruci koji je anormalno svrbeo.Nesvesno sam se češala dok mi muž nije skrenuo pažnju da se širi i da ne diram.Do večeri se proširilo na obe ruke ,vrat,podkolenice.Ujutru sam se obratila lekaru i kad je video stanje dobila sam dve inekcije u guy i tablete i predavanje da se kockam sa yivotom jer mi se i grlo počelo zatvarati a ja nisam skontala, reakcija nije bila toliko nagla da mi se grlo od jednom zatvori nego polako u ta 24 h.Pitala sam da uradim testove na alergiju ali pošto je to bilo samo jednom lekar je rekao da ne postoje teoretske šanse da se nađe na šta sam tako burno reagovala, njegova predpostavka je da pošto sam jela krastavac i mladi luk dan pre(prvi maj)da sam imala reakciju na neki presticid ili insekticid.
jaco552 napisao:a da li trebam sada da radim alergotestove ili je to samo dzaba ? hteo bih da se izlecim?
nije uopste dzaba, proveri na sta si sve alergican.
alergije se danas mogu svakako izleciti ili bar drzati pod kontrolom, u zavisnosti od vrste alergije (alergena).
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
ovde sam najvise pisala o alergijama:
http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... 39699.html
procitaj moje postove.
sve to sto sam naucila o pravilnom lecenju alergija i ishrani alergicara, naucila sam od mojih alergologa...
http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgo ... 39699.html
procitaj moje postove.
sve to sto sam naucila o pravilnom lecenju alergija i ishrani alergicara, naucila sam od mojih alergologa...
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski