Koprivnjaca i alkohol

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
andjelcici
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 28, 2012 1:07 am

Koprivnjaca i alkohol

Post od andjelcici »

Molim da mi neko pomogne.Moj suprug je pre 10tak godina imao koprivnjacu koja je sa malim pauzama trajala 4 godine,tada je bio na deksazon odnosno pronizon terapiji.Posle jedne stresne situacije,njemu naglo prestaje.Narednih 8 god je bio miran sto se tice koprivnjace,lecili smo posledice dugotrajne terapije (bolovi u zglobovima, kilaza, strije).Medjutim pre oko 3 meseca pojavila se ponovo koprivnjaca. S'obzirom da je trenutno na radu u Africi,krenuo je tamo sa pretragama.Da napomenem da smo pre 10tak godina pokusavali na sve moguce nacine da otkrijemo uzrok i u Beogradu i u inostranstvu,cak su mu radili i neke autogene vakcine...i nista nije urodilo plodom.Njegova lekarka (u Afici) je posumnjala na helikobakteriju,jer je za kratko vreme izgubio apetit i istopilo se 15tak kg ( :) ,ali u ovoj situaciji je samo dodatno izazvalo strah).Na testu je bio pozitivan i uz terapiju,ociscena je (kontrolu je radio u Beogradu, sondom, nalaz je cist).Jos da napomenem, da je shodno tome sto je u Africi, uradio sve analize HIV, hepatitisi, malarija..krvna slika ok, secer u normali, generalno su mu svi parametri dobri i analize negativne. Moje pitanje se odnosi na sledece, kada mu krene koprivnjaca, prvo se unervozi, onda mu se pjavi mali otok oko ociju i bukne koprivnjaca. ON popije nekoliko casica alkoholnog pica i sve se povuce i bez lekova!!!!Da li je neko imao ovakva iskustva ili nesto slicno...Malo sam u beznadeznoj situaciji, ne zelim da biram izmedju 2 zla! unapred hvala
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Koprivnjaca i alkohol

Post od vasa »

Ja verujem da je kod njega za to kriv nervni sistem--i kad popije koju--opusti se i sve se smiri--znaci treba raditi na smirivanju situacije pre urtikarije--bolje bi bilo da proba piti kantarion caj i izbegavati ako je moguce stresne situacije.
Helikobakterija je takodje posledica nerviranja--nju nikad nece imati osobe koje su flegmaticne.
A moj gastroenterolog i ne obraca paznju na nju niti je proverava iako sam imao 8 puta vise od dozvoljenog.Lecio je posledice--kolitis i gastritis i ja se bolje osecam.
A pre tog gastroenterologa su me kljukali antibioticima tako da sam nacisto PROPAO od njih. IZBEGAVAM ANTIBIOTIKE U VELIKOM LUKU::
I NE MISLIM DA JE LOSE AKO UMERENO ZNA DA PIJE ----neka popije svaki dan po par pica-ako to smiruje njegov sistem--tj smanjuje prag osetljivosti---samo da ne predje u naviku--jer se lako postaje zavisnik---ili jos bolje kad ima neki problem koji ga iritira neka popije koju-------
srecnooo
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Тако је Васо.
Може и неки чај за смирење.

Магнезијум може да помогне у смиривању последица нервозе и стреса.
Калцијум да предупреди алергијске реакције.
Комплекс витамина Б добро утиче на нервни систем, нарочито Б6.

Наравно, ово важи ако се користе квалитетни препарати, а не први на које се наиђе.
visina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2015 4:31 pm

Post od visina »

Pozdrav imam problem sa alergijom koprivnjačom već mjesec i pol dana,plikovi nastaju svuda po tjelu pa nakon nekog vremena sele se na druga mjesta probao sam sve i svašta od tableta do inekcija bez velike pomoći samo da naglasim pri konzumiranju alkohola točnije vina plikovi po koži nestaju,molim pomoć u čemu je problem
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Покушај да пронађеш која храна ти прави проблеме или можда нешто из околине.
visina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2015 4:31 pm

Post od visina »

al kakvu ulogu alkohol ima navečr kada se konzumira ujtro ni traga alergiji da bi već u drugom djelu dana u malim oblicima se pokazivala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Алкохол шири крвне судове. Можда то има везе.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Dobro bi bilo napraviti veliko čišćenje organizma a poraditi malo i na čišćenju prostora u kom se krećete, izbaciti sve tepihe zavese i mebl nameštaj a poneku čašu vina i nije možda loše popiti.Zatim, izbegavati ljude i situacije koje vas nerviraju, a ako piješ neke lekove plako smanjiti i prestati ako nisu baš neophodni.
Da li se to dešava i kad promeniš sredinu, probaj i to pa ćeš izvući neki zaključak.
Ako se ne smiri neophodno je uraditi jedan sistematski pregled jer može biti da ti organizam reaguje na neki veći problem u organizmu, koji ti sada e primećuješ.
Nemoj olako da shvatiš tu alergiju:::::::
Odgovori