Kontratubex

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kontratubex

Post od tamaraft »

Ko ga preporuchuje i zashto, a ko ne i zashto!?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm

Post od kdanijela »

Ako mislite na Contractubex, on se koristi za tretiranje oziljaka, kako bi se oni umanjili ili cak nestali. Mislim da je efikasnije koriscenje kod svezih nego kod starih oziljaka.
jassmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 2:02 pm

Post od jassmin »

kdanijela napisao:Ako mislite na Contractubex, on se koristi za tretiranje oziljaka, kako bi se oni umanjili ili cak nestali. Mislim da je efikasnije koriscenje kod svezih nego kod starih oziljaka.

SLAŽEM SE!
preporučuje se kod postoperativnih ožiljaka
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

kdanijela napisao:Ako mislite na Contractubex, on se koristi za tretiranje oziljaka, kako bi se oni umanjili ili cak nestali. Mislim da je efikasnije koriscenje kod svezih nego kod starih oziljaka.
Naravno da je efikasnije u postoperatvnoj fazi dok operativna rana zarasta,pa postoji mlado granulaciono tkivo ,sa aktivnim fibroblastima koje stvaraju kolagen,jer kad se cikatrizacija zavrsi pa ostanu kolagena vlakna nemate na sta da delujete sa bilo cime.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pa da, i ja sam predpostavila da nema vajde da ichime tretiram keloid star 15 godina :)

hvala!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
MrPh_Ana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 2:34 am

Post od MrPh_Ana »

Kod nekih pacijenata je, iako malo neocekivano, Contratubex pokazao dobre rezultate i kod oziljaka starih oko 20 godina, uz svakodnevnu primenu i obaveznu masazu. Mozete probati i Dermatix, ima cak i bolje rezultate.
shining
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 05, 2009 9:16 pm

Re: Kontratubex

Post od shining »

stara tema... ali da ne otvaram novu... sta mislite o scar zone kremi? ima li neko iskustva?
macence
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 02, 2007 6:17 pm

Post od macence »

Ja imam oziljke na licu, tzv. ice-picks koji su posledica akni. Oni su stari 15-tak godina. Tretiram ih bakar-peptidima (copper-peptides) i blagim AHA (alpha-hydroxy-acids, npr. 2% salicylic ac. + 10% lactic ac.), uz redovan piling. Veoma sam zadovoljna rezultatima. Oziljci su se primetno smanjili a neki koji su inace bili manji su potpuno nestali. Nevezano za oziljke, primetila sam da su nestale i sitne bore oko ociju i na celu. Podmladila se skroz. :D
Nedavno sam pocela da koristim Derma Roller od 1.5mm. Verovatno je jos rano ocekivati rezultate, posto sam do sada uradila samo sest tretmana rolerom u kombinaciji sa bakar-peptidima. Mada, mogu reci da mi je vec sada lice mekse, zategnutije i dobilo je neku zdraviju boju. Verovatno bolja cirkulacija.
Kremu Scar Zone sam koristila pre nego sto sam pocela sa bakar-peptidima i nisam videla neki rezultat.

macence
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

koristim ovaj gel,evo sad mi je treca tuba i ne vidim neko poboljsalje,ali cu mazati dok oziljak ne pobeli...imam veliki ozviljak od operacije i potrebno je da mazem ujutro i uvece e sad,valjda ce pomoci...
Gordanagordana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 09, 2009 1:36 pm

Post od Gordanagordana »

Ja sam koristila contratubex posle operacije, lekar je savetovao upotrebu odmah posle otpadanja kraste, medjutim, meni je bio suvise agresivan. Imala sam perutanje (jako), crvenilo, svrab, mozda cak i otok. To stanje se smirivalo tek posle upotrebe jomelopa (menta padej), tako da sam prestala da koristim kontratubex :(
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

Gordanagordana napisao:Ja sam koristila contratubex posle operacije, lekar je savetovao upotrebu odmah posle otpadanja kraste, medjutim, meni je bio suvise agresivan. Imala sam perutanje (jako), crvenilo, svrab, mozda cak i otok. To stanje se smirivalo tek posle upotrebe jomelopa (menta padej), tako da sam prestala da koristim kontratubex :(
meni se i sada peruta oziljak,i sad imam nesnosne svrabove,i sada mi se nekad pojevi crvenilo i nista...preporucili mi da i dalje koristim,valjda zato sto je najbolji...
nebojsa.zr
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 03, 2009 2:00 pm

Post od nebojsa.zr »

jel smem da koristim ovu kremu za uklanjenje oziljaka posle EKT kondiloma?

da li nestaju oziljci...tj ne znam ni da li cu ih imati, tj kakvi ce biti jer mi je pre 2 dana odradjen EKT...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Nikako ovu kremu na polni organ!

Obratite se dermatologu vezano za negu koze u postoperativnom toku.

Oziljci su minimalni i nemojte se opterecivati time, bitno je sad da vodite rachuna o zahtiti i imunitetu!
Kasidije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 19, 2015 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Kasidije »

Da li smem da koristim kontratubex gel za lice? Imam veoma male oziljke od akni,kupila sam ga i probala,mogu reci da malo svrbucka,ali mi je tek prvi dan.
yahiamaissara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 12, 2023 6:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od yahiamaissara »

Krema za oziljke - specialmedassortment.com Ako puno svrbi ili poshne da se peruta koza stavljajte hladne obloge da smanjite svrab i to je to
Odgovori