Kontraceptivne pilule?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Kontraceptivne pilule?
Da li bi smela da uzmem kontraceptivne pilule na svoju ruku?Do sad nisam nikad koristila a pocela bih pa ako mogu na svoju ruku koje mi preporucujete?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Kontraceptivne pilule?
NIKAKO na svoju ruku uzimati kontraceptivne pilule! Ne igrajte se sa svojim organizmom i hormonima!
Otidjite na pregled kod ginekologa i pitajte sve shto vas zanima, posle pregleda i razgovora, analiza i potreba lekar ce predloziti najbolju vrstu kontracepcije!
Otidjite na pregled kod ginekologa i pitajte sve shto vas zanima, posle pregleda i razgovora, analiza i potreba lekar ce predloziti najbolju vrstu kontracepcije!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Mada najverovatnije nece traziti analizu krvi/mokrace/hormona, lekar ce iz razgovora sa tobom proceniti da li si dobar kandidat za pilule. Ako jesi, onda je svejedno koju vrstu ces uzimati, ne moze unapred da se utvrdi kako ce koja pilula delovati na zenu - to je metoda pokusaja i pogreske. Ako ti jedna vrsta smeta, probaces drugu i trecu i tako redom dok ne naidjes na nesto sto ti odgovara.
A znaci moguce je i da mi nesto ne odgovaraju?
Moguce je da uopste ne smes da ih uzimas iz zdravstvenih razloga, to ce proceniti doktor. A ako smes da ih uzimas onda je moguce da ce ti neke praviti probleme tipa depresija, promene raspolozenja, nadutost, gubitak interesovanja za seks itd, u tom slucaju treba da ih menjas sve dok ne nadjes neke koje ti odgovaraju. To je jako individualno i ako neka pilula meni smeta tebi ce mozda odgovarati, a ono sto meni odgovara tebi moze da stvara probleme. To niko ne moze predvideti, cak ni doktori.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da bi nam svima bilo lakshe i vama jasnije proshitajte temu http://www.doktor.rs/forum/ginekologija ... 26376.html i sve o kontracepciji!
Nadan se da ce neke stvari biti malo jasnije!
Nadan se da ce neke stvari biti malo jasnije!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.