Imam 18.godina.
U utorak sam dobio temperaturu 37,5.Malo me je tresla groznica,uvece sam popio Panadol i temperatura je spala.Sledećeg dana temperatura se vratila.Prvo 37,zatim je bila 38,5 i na kraju 39,6.Odmah sam se istuširao,te je temperatura spala na 38,5.Ujutru sam otišao kod lekara,koji mi je pregledao grlo,prepisao Tantum Lemon pastile za sisanje,kao i antibiotik Sinacilin od 500 mg.Pluća mi nije ni pregledao,niti mi je prepisao bilo koji lek za kašalj,iako sam mu rekao da imam suvi,neproduktivni kašalj.Meni krajnici jesu uvećani,ali nemam problem sa gutanjem.Jedino me boli deo ispod grkljana kada kašljem.Pošto mi je rečeno da Sinacilin pijem na svaka 8h,tako sam i radio.Popio sam u 11h,i sve do 17h moja temperatura je iznosila 39,6.Nisam znao kako da je skinem.Nakon 17h sam popio i Panadol,pa je spala na 37.E sad,problem je što ispada da dejstvo tih lekova traje maksimum 2 sata.Svako veče,od utorka pa sve do danas,ležem i ustajem sa povišenom temperaturom.Za kašalj pijem sirup Omnitus,ali tempeatura se stalno vraća.I dok pišem ovo,imam je.Ono što me čudi jeste da sam za sve ranije prehlade koristio iste lekove i temperatura je odmah spadala.Ukoliko neko ima neka slićna iskustva,voleo bih da čujem.Kao i savete.Hvala unapred.
Konstatntno povišena telesna temperatura!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 28, 2015 8:06 pm
Re: Konstatntno povišena telesna temperatura!
Mislim da bi obavezno trebao da pogledas postove o Hlamidiji i sto pre idi da se testiras!
Siguran sam da nemam hlamidiju.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Највероватније си добио грип и уз погрешно лечење дешава се то што видиш.
Антибиотик не треба да се даје без антибиограма, да ли бриса или урина... Свакако не може напамет.
Редовно вештачко снижавање температуре полако али сигурно уништава имуни систем и терморегулацију, тако да и у том погледу можеш да имаш проблема.
Треба да пијеш много воде и чајева, лимунаду са медом, воћа треба да једеш... И да мирујеш.
Антибиотик не треба да се даје без антибиограма, да ли бриса или урина... Свакако не може напамет.
Редовно вештачко снижавање температуре полако али сигурно уништава имуни систем и терморегулацију, тако да и у том погледу можеш да имаш проблема.
Треба да пијеш много воде и чајева, лимунаду са медом, воћа треба да једеш... И да мирујеш.
Hvala na odgovoru.Jutros sam opet posetio doktora , ovog puta s dobio injekciju.Cekam njeno dejstvo.