Konstantna blago povisena telesna temperatura

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Jelena88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 14, 2008 2:51 pm

Konstantna blago povisena telesna temperatura

Post od Jelena88 »

... Koja traje vec najmanje mesec dana.

U pocetku na nju nisam obracala paznju. Vec godinama nisam merila temperaturu, jer nisam imala razloga, tako da ne znam kakvo je stanje bilo ranije.

Uglavnom, letos sam se naprasno razbolela, istog dana kada sam dobila krvarenje od Postinora (visoka temperatura, bolovi u grlu, jer inace imam bolesne krajnike, nikakvi drugi simptomi) i istog dana kada je ono prestalo, spala je i temperatura.

Medjutim, ona je i nakon toga ostala blago povisena (37.2) i sad apsolutno ne znam sta da mislim. Nekih mesec dana nakon prvog puta, pila sam Postinor i drugi put, a potom pocela sa kontracetivnim pilulama. Temperatura perzistira.

Da li je moguce da je to od hormona?

Ja odmah pocnem da se tripujem da je HIV... :( A radila sam test i bio je negativan. Al' kad se setim ove moje temperature i toga da mi se decko razboljeva na svakih mesec dana, odmah mislim na najgore... Izludecu od toga, najmanja prehlada i ja odmah panicim. On je inace bolesljiv a ja, da kucnem u drvo, nisam imala ni najobicniju prehladu vec godinama.

Sta mi je, zasto stalno imam povisenu temperaturu??? Ja se najnormalnije osecam, ali me brine ovo... Na sta da se testiram???
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Vrlo moguce da je T povishena zbog kontrac. tableta! Pitaj svog ginekologa...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Jelena88
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena88 »

Da, da dodam... Imam i blago pojacan sekret isto bar vec mesec dana, bez drugih tegoba, sem mozda ucestalijeg mokrenja, ali to moze biti i od Yasmina, posto sam popila tek prvu kutiju, pa se organizam mozda jos navikava...
Jelena88
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena88 »

@ tamaraft

Hvala na brzom odgovoru... A sto se onda ne spusti bar tokom ove sedmodnevne pauze??? Bar bi mi glava bila mirnija...
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

Otidi kod svog lekara i objasni mu, nek te posalje u laboratorij da izvadis krvnu sliku.
Jelena88
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena88 »

Radila sam krvnu sliku, sve je u granicama normale, sem hemoglobina koji je malo nizi, ali to se moglo i ocekivati, s obzirom na to do koje sam mere pokvarila ishranu u poslednjih sest meseci...
cankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 9:59 am

Post od cankovic »

Uradi analizu krvi na koksaki i adeno viruse. Sobzirom da imas temperaturu i lako se prehladis moguce da ti je pao imunitet i da si pokupila ove viruse! Meni se isto desilo samo sto sam imala i aritmije!!! Pozdrav !
PS i meni je bila dobra krvna slika, a opet sam imala te viruse!
Jelena88
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena88 »

Hm, da li je moguce da je kod mene temperatura u direktnoj vezi sa ciklusom...?

Naime, imam neredovne cikluse i u prvoj polovini godine sam imala stalno, bukvalno, da bih u drugoj potpuno izgubila menstruaciju. Imala sam samo krvarenja izazvana Postinorom i, cim bi ono pocelo, T bi automatski spala na nekih 36.6, 36.7. Medjutim, ubrzo potom bi se vratila na staro. Evo, upravo sam primetila da pocinjem da dobijam (sto je opet izazvano Yasminom) i T i je opet spala, a pre samo sat vremena je bila 37.2!

Znam da je kod vecine zena temperatura blago povisena u drugom delu ciklusa, od ovulacije do pocetka menstruacije i ocigledno slicna veza izmedju to dvoje postoji i kod mene, jedino me brine sto meni T spadne samo dan-dva nakon sto dobijem, odmah nakon toga se vrati na staro...

Uf, ne znam vise sta da mislim!
Jelena88
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena88 »

Vec se vratila na 37.2 :(
Jelena88
Stalni član
Stalni  član

Post od Jelena88 »

Meni T raste... Sad je 37.5... :( Ovo se nije desavalo... Ubicu se, majke mi!
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

U PRAVU JE NEKO NISAM VIDEO KO JE PREDLOZIO DA SE ISPITATE NA ADENO VIRUSE, MADA CITAO SAM DA YASMINE MOZE BITI I KOBAN POTRAZITE MALO PO SAJTOVIMA NE DIZEM PANIKU ALI ETO IPAK POGLEDAJTE POZDRAV SVE NAJBOLJE
Odgovori