Konstantan kašalj i bol u plućima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
clamphius
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 2:10 pm

Konstantan kašalj i bol u plućima

Post od clamphius »

Poštovani doktore,

Već duže vreme posećujem ovaj forum i sve pohvale. Međutim, došao je red da i ja postavim pitanje u nadi da ću dobiti korisne savete.
Dakle, bio sam na zimovanju na Kopaoniku u februaru ove godine. Par dana pred kraj zimovanja sam se razboleo, imao sam visoku temperaturu(do 38.6) i jak bol u plućima koji je bio propraćen kašljom iz dubine pluća. Temperatura je trajala par dana i nestala dok se kašalj zadržao desetak dana. Ovo sam tretirao eferalganom i sirupom od belog sleza. To je sve prošlo, ali od tada na svakih desetak dana mi se pojavljuju isti simptomi koji traju po nedelju dana i nestanu. Ti simptomi su sledeći: izbijanje hladnog znoja, veoma blaga upala grla, peckanje i napetost u plućima, veoma intenzivan kašalj, temperatura do 37. I to se pojavljuje i dan danas. I primetio sam da se ovi simptomi pojavljuju uglavnom kada malo duže udišem hladan vazduh. I još da napomenem da sam vreme preko dana uglavnom provodio u klimatizovanom prostoru. Da li imate neki savet ili predlog za mene?

Unapred hvala na svim odgovorima.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Re: Konstantan kašalj i bol u plućima

Post od Ivanna Kraljica »

clamphius napisao:Poštovani doktore,

Već duže vreme posećujem ovaj forum i sve pohvale. Međutim, došao je red da i ja postavim pitanje u nadi da ću dobiti korisne savete.
Dakle, bio sam na zimovanju na Kopaoniku u februaru ove godine. Par dana pred kraj zimovanja sam se razboleo, imao sam visoku temperaturu(do 38.6) i jak bol u plućima koji je bio propraćen kašljom iz dubine pluća. Temperatura je trajala par dana i nestala dok se kašalj zadržao desetak dana. Ovo sam tretirao eferalganom i sirupom od belog sleza. To je sve prošlo, ali od tada na svakih desetak dana mi se pojavljuju isti simptomi koji traju po nedelju dana i nestanu. Ti simptomi su sledeći: izbijanje hladnog znoja, veoma blaga upala grla, peckanje i napetost u plućima, veoma intenzivan kašalj, temperatura do 37. I to se pojavljuje i dan danas. I primetio sam da se ovi simptomi pojavljuju uglavnom kada malo duže udišem hladan vazduh. I još da napomenem da sam vreme preko dana uglavnom provodio u klimatizovanom prostoru. Da li imate neki savet ili predlog za mene?

Unapred hvala na svim odgovorima.

klima moze da utice na to,a i meni se desava slicno,ja sam imala posle jednog koncerta uzasnu upalu grla i to mi se ponavlja i dan dans,pa mi i smeta,ejr pevam,ali msm da treba da se javis lekaru i objasnim su sta ti se sve desava,i verujem da c eti pomoci.....
Odgovori