Od 15.12.2012 osećam konstantan bol u grudima, koji liči na probadanje, pulsiranje ili gorenje i može se i kretati po regionu levog rebra. Jačina je od manjeg do srednjeg intenziteta, a često postaje jakog intenziteta ukoliko radim neku od aktivnosti:
- saginjanje, pokreti levom rukom gore ili dole, nošenje tereta, brzo hodanje, skakanje, trčanje
- pušenje cigareta, konzumiranje masne hrane, alkohola, slatkiša, nespavanje
- prisustvovanje stresnim situacijama, svađa, vikanje (pritom i mene samog umara ako glasno ili dugo govorim)
Mnogo vas molim za pomoc oko dijagnoze.
Konstantan bol u grudima
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Konstantan bol u grudima
На твом месту ја бих прво урадио ЕКГ и ергометрију на траци. Ако је све у реду, онда бих се позабавио леђним делом кичме - између лопатица - и мишићима који се уз њу налазе.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
>
>
Kod kardiologa sam bio, rekao mi je da je sve u redu na osnovu ekg, pulsa i ultrazvuka, iako mi je nadjen Koksaki B3 i B4 1:64. Skoro mi je nadjeno da sam imao i Adenovirus IgG 42.8 (pozitivan je > 22) IgA negativan, ali za to jos nisam otisao kod kardiologa, ne znam koliki je to titar i sl.?
Sto se tice fizikalne, nadjena mi je blaga skolioza, poslat sam na rendgen th i torakalne kicme ali mi je to zakazano tek krajem septembra, mada kazu da neke stvari ni ne vide na redgenu.
Jedan kardiolog me je slao i kod psihijatra, jos pre nego sto me je pogledao pa zato nisam ni isao. Istina je da mi se bol pojacava pri stresu, ali koliko sam cuo kada se oseca bol, emocije mogu da pojacaju. U svakom slucaju bitno mi je da mi se resi problem tako da ne bezim ni od jednog lekara (pa ni psihijatra, to je normalno na zapadu), ali bi hteo prvo sve ostalo da iskljucim.
Problem je sto mi simptomi na prvi pogled upucuju na razlicite stvari i ako pomenem sve simptome, odmah me lekar upucuje kod drugog (npr. fizijatar kod kardiologa i obrnuto) tj. svi beze od detaljnog pregleda i sire slike. Zato bi mi bilo kakvo jos misljenje znacilo...
Sto se tice fizikalne, nadjena mi je blaga skolioza, poslat sam na rendgen th i torakalne kicme ali mi je to zakazano tek krajem septembra, mada kazu da neke stvari ni ne vide na redgenu.
Jedan kardiolog me je slao i kod psihijatra, jos pre nego sto me je pogledao pa zato nisam ni isao. Istina je da mi se bol pojacava pri stresu, ali koliko sam cuo kada se oseca bol, emocije mogu da pojacaju. U svakom slucaju bitno mi je da mi se resi problem tako da ne bezim ni od jednog lekara (pa ni psihijatra, to je normalno na zapadu), ali bi hteo prvo sve ostalo da iskljucim.
Problem je sto mi simptomi na prvi pogled upucuju na razlicite stvari i ako pomenem sve simptome, odmah me lekar upucuje kod drugog (npr. fizijatar kod kardiologa i obrnuto) tj. svi beze od detaljnog pregleda i sire slike. Zato bi mi bilo kakvo jos misljenje znacilo...
Мислим да је теби само потребан квалитетан физиотерапеут или масер који зна свој посао. Треба да ти масира само леђа и рамени појас, са акцентом на кичми и мишићима између лопатица. Верујем да би ти много помогао и Истеки, као уосталом и мени.
>
>
>
>
>
Hvala na predlogu, meni isto deluje da je kicma, medjutim isao sam na tretram masaza, ultrazvuk, struja i nije mi pomoglo. Nakon toga sam otisao na reumatski institut, istrazio reuma faktore, to nemam. Ipak, nastavicu sa snimanjima.
Ne znam da li bi trebao jos neki virus da istrazim? Bio sam 2 meseca na vitaminskoj terapiji za koksaki. Moja neka teorija je da su mi virusi napravili neku stetu na drugim organima osim srca (ne znam da li je to moguce) i povukli se (ili je neki jos aktivan).
Ne znam da li da odem kod neurologa, da li on moze pomoci?
U svakom slucaju trebaju mi lekovi protiv bolova. Do sada sam probao spedifen - ne pomaze, panadol - ne pomaze, eferalgam - delimicno, brufen - pomaze, brufen+bromazepam najvise pomaze ali se bojim da od toga ne ostetim zeludac, bubreg i druge organe jer mi treba nesto na duge staze.
Ne znam da li bi trebao jos neki virus da istrazim? Bio sam 2 meseca na vitaminskoj terapiji za koksaki. Moja neka teorija je da su mi virusi napravili neku stetu na drugim organima osim srca (ne znam da li je to moguce) i povukli se (ili je neki jos aktivan).
Ne znam da li da odem kod neurologa, da li on moze pomoci?
U svakom slucaju trebaju mi lekovi protiv bolova. Do sada sam probao spedifen - ne pomaze, panadol - ne pomaze, eferalgam - delimicno, brufen - pomaze, brufen+bromazepam najvise pomaze ali se bojim da od toga ne ostetim zeludac, bubreg i druge organe jer mi treba nesto na duge staze.
Ултразвук и струје си џабе примењивао. То је само шминка. Масажа али квалитетна, је потребна. Док ти не искрцка све спојеве кичме и ребара ништа није ни започео.
>
>
>
>
>
Jesi proveravao zeludac i probavni trakt? Iznenadjujuce je kakve sve simptome zgaravica/IBS/gastritis itd mogu da prouzrokuju.
Takodje nije iskljuceno da su simptomi kombinacija dva razlicita problema.
Takodje nije iskljuceno da su simptomi kombinacija dva razlicita problema.
На твом месту ?а бих прво урадио ЕКГ и ергометри?у на траци. Ако ?е све у реду, онда бих се позабавио ле?ним делом кичме - изме?у лопатица : и миши?има ко?и се уз ?у налазе* SPAM * rs gold
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако:
. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.
Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако:

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца