kondom VS. VI GRUPA (SHTO PRE TO BOLJE)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
speed
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 5:24 pm

kondom VS. VI GRUPA (SHTO PRE TO BOLJE)

Post od speed »

Imao sam odnose sa curom chiji je sekret 6-e grupe, koristio sam kondom, pa me zanima da li sam mogao dsa se zarazim. odnose smo imali nekoliko puta, i sa njom sam godinu dana. DA LI I KOLKIKO JE TO OPASNO< I SHTA BI TREBAO DA URADIM. POZZ 8)
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

6. grupa sekreta su gljivice. To nije seksualno prenosivo, nije opasno, ni stetno. Prirodni disbalans vaginalne flore koji se lako leci ili sam od sebe povlaci, nemas o cemu da brines.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Kako misliš da se ne prenosi VI grupa?
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Nije dokazano da su prenosoive seksualnim putem. Nekad ih partner isto tako dobije a nekad zena moze da ima gljivice t.j. VI s vremena na vreme godinama a da partner nema nikakve simptome i nema gljivice.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Pa lepo se ne prenose, gljivice su nasa licna flora, svako ima svoje (ili nema) -zbog poremecaja lokalne flore tj imuniteta; sta ce partneru tvoje gljivice? :)
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Majmunche napisao:Nije dokazano da su prenosoive seksualnim putem. Nekad ih partner isto tako dobije a nekad zena moze da ima gljivice t.j. VI s vremena na vreme godinama a da partner nema nikakve simptome i nema gljivice.
Hvala, nisam to znala!! :D
opetsandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 02, 2007 5:29 pm

Post od opetsandra »

Ako kondom cuva od svih seksualno prenosivih bolesti, svakako ce vas sacuvati i od candide. Candida se moze razviti kod partnera ukoliko dodje do pada imuniteta i obicno se tada oba partnera lece. Nemojte strahovati, ako je i dobijete nezasticenim odnosom, izlecicete je antimikotikom.
sonjeetza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 1:01 am

ODGOVORITE HITNO

Post od sonjeetza »

Imam problem iako nije toliko vezan za ovo pitanje ali nadam se da ce te mi pomoci. Mislim da nisam trudna,i moj decko mi to kaze. Ali ipak ja nisam bila sigurna. Nedavno pre par dana sam imala pregled mokrace jel sam imala neku prehladu i doktor je rekao da je sve u redu znaci sigurno nisam trudna? molim vas sto pre odgovorite
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

opetsandra - kada se koristi kondom, nekad dodje do dodira sluzokoze (koren penisa i vulva, npr). Znaci - ne stiti sasvim - kako ni od HPV tako ni od kandide. Drugo je pitanje da li se kandida seksualno prenosi. U najvise slucajeva, ne. Treba dosta kontakta i slicni uslovi da bi se pH vrednost jedne sluzokoze prenela na drugu. Kandida nije klasifikovana kao seksualno prenosiva bolest, nego kao poremecaj flore sluzokoze.

sonjeetza - ako ima sanse da si trudna, uradi test za trudnocu. Test trudnoce nije uljucen u standardni pregled urina, osim ako nisi to trazila.
sonjeetza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 1:01 am

Post od sonjeetza »

hvala puno.
Odgovori