Kondilomi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
DARA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 14, 2004 1:00 am

Post od DARA »

Pisem u ime drugarice s obzirom da ona nije trenutno u prilici. Naime, nedavno je ustanovljeno da ima spoljne kondilome u predelu polnog organa. Uradjena je i kolposkopija i PAPA test i po tim pitanjima sve je uredno. Prepisana su joj bile neke vaginalete i mast (?!)i zakazana kontrola za nekoliko dana medjutim prilikom kontrole ispostavilo se da efekta gore prepisanih preparata nije bilo i odmah je dobila uput za odstranjivanje kondiloma u bolnici. S obzirom da je vrlo mlada i dosta preplasena odlucila se na privatne klinike misleci da su opremljenije i osoblje savjesnije. Medjutim s obzirom da joj je njen ljekar u Domu zdravlja preporucio samo odstranjivanje tecnim azotom (valjda zato sto je to i jedina metoda u isto tako jedinoj bolnici u Podgorici), privatni ljekar dao na raspolaganje da bira metodu predlazuci tretman podofilin mascu a treci "savjetnik" da je taj tretman podofilinom odskora napusten - ona je u totalnoj nedoumici. S druge strane jedni su misljenja da tecni azot ne valja jer ostavlja oziljke u vidu opekotina, da laser ne valja jer ostavlja druge vrste oziljaka itd. Cule smo i za Imiquimod (Aldara) mast, i za interferon. Najljubaznije vas molim da nam na bilo koji nacin pomognete u odabiru najpreporucenije metode, najefikasnije, najbezazlenije (u smislu posljedica) i s niskim procentom moguceg recidiva. Jos jednom napominjem da su u pitanju samo spoljne i po posljednjem (danasnjem) pregledu ne toliko rasirene, sitne su (samo jedna je veca). Izvinjavam se na opsirnosti, ali smo malo prestrasene samim tim sto joj je odstranjivanje podofilonom kod privatnog ljekara vec zakazano za prekosutra. HVALA!!
boegradcic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 25, 2004 1:00 am

Post od boegradcic »

Ja sam radila laserom privatno.Radi se u lokalnoj,ne boli i nema krvarenja.Jedino su zeznute obloge koje stavljas posle i mast koja se koristi a koja meni ide na nerve.Inace je sama intervencija onako malo neprijatna u nekim delovima ali ako imas dobrog doktora sve je ok.Ja sam se ismejala kao nikad u zivotu!Kontrola je za 6 nedelja kolposkopija pa cemo videti sta je i kako je.Aldara se koristi posle lasera ali je to sve sto ja znam.Sve u svemu nista od onoga sto si navela nije strasno posebno kad su spoljasnji kondilomi u pitanju.Meni su bili na grlicu.Pozdrav!
malena82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 28, 2005 9:42 pm

Post od malena82 »

boegradcic kod koga si radila odstranjivanje kondiloma laserom??? jel potreban samo jedan tretman ili vise? i kolika je cena?
Odgovori